infa.lt

PSO: „Nėra įrodymų, kad kaukės užkardytų užsikrėtimą koronavirusu“

10 balandžio
08:30 2020

nuotr: infa.lt

Nuomonės ir požiūriai dėl mums privalomų nešioti kaukių nuolat keičiasi:

Pasaulio sveikatos organizacija patikslino savo poziciją dėl kaukių nešiojimo pandemijos krizės metu. Peržiūrėjusi naujausius tyrimus, PSO susilaiko nuo rekomendacijų dėvėti kaukes viešose vietose. Organizacija tikina, kad šiandien niekas neturi įrodymų, kad kaukė užkerta kelią sveiko žmogaus užsikrėtimui naujuoju COVID-19  koronavirusu.

Iki šiol PSO laikėsi pozicijos dėl būtinybės dėvėti kaukes, remdamasi Honkongo mokslininkų pateiktais duomenimis. Jų tyrimai įrodė, kad plačiai naudojamos kaukės padeda sumažinti koronaviruso plitimą.

Tačiau atnaujintame PSO paskelbtame dokumente organizacija pakeitė savo požiūrį. Nors kaukės kažkiek padeda sumažinti ligos plitimą, nepakanka vien jas nešioti. Nėra įrodymų, kad kaukė apsaugo sveiką žmogų nuo užkrėtimo nauju koronavirusu, rašoma rekomendacijoje.

PSO infekcinės saugos patariamajai grupei vadovaujantis profesorius Davidas Haymanas teigia, kad jei žmonės nedirba medicinos įstaigose, kaukės tarnauja „tik tam, kad apsaugotų kitus, o ne save“.

Komitetas pripažino, kad SARS-CoV-2 virusą gali perduoti žmonės, kurie neturi simptomų, tačiau net tada jis pernešamas per lašus ir paviršius, o išlaikant atstumą, infekcijos rizika sumažėja iki minimumo.

Atitinkamai naujoms rekomendacijoms žmonės turėtų nešioti kaukes, izoliuotis ir kreiptis į gydytoją, jei blogai jaučiasi. Tie, kas randasi su jais toje pačioje patalpoje, taip pat turėtų dėvėti kaukes.

Naujosios PSO rekomendacijos prieštarauja JAV CDC paskelbtiems patarimams – apie būtinybę dėvėti kaukes ar skareles nosiai ir burnai uždengti, lankantis vaistinėse, parduotuvėse ir kitose viešose vietose, kur sunku išlaikyti rekomenduojamą pusantro metro atstumą, praneša „Guardian“.

Anot profesoriaus Haymano, kaukės nešiojimas gali sukelti klaidingą saugumo jausmą, dėl kurio žmogus dar labiau rizikuoja. Net jei jo nosis ir burna yra visiškai uždengti, virusas vis tiek gali prasiskverbti į akis. Be to, žmonės gali užsikrėsti palietę, nusiėmę ir išmesdami kaukę.

Southamptono universiteto sveikatos profesorius Williamas KIeevilis mano, kad raginimas nešioti kaukes viešose vietose yra ženklas, kad vyriausybės bando griebtis bet kokių veiksmų pandemijai pažaboti, net jei šios priemonės yra nenaudingos ir švaisto vertingus išteklius.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 271

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....