infa.lt

Pasaulyje vyksta kova dėl apsauginių kaukių. Moralė tikrai ne šio pasaulio dimensija

03 balandžio
18:13 2020

Dėl koronaviruso pandemijos apsauginės veido kaukės tapo geidžiamiausia preke, o vyriausybės įvairiais būdais bando įveikti deficitą, rašo euronews.

Kinijoje amerikiečiai tiesiogine prasme ištraukia iš rankų skirtas kitoms šalims prekes už grynus pinigus. Tokie kaltinimai neseniai nuskambėjo Prancūzijoje. Prancūzijos regionų asociacijos pirmininkas ir Provanso-Alpių-Žydrasis Krantas regiono Renault Muselje sakė:

„Padėtis tokia, kad tiesiai ant lėktuvo pakilimo tako Kinijoje užsienio valstybė perpirko mūsų krovinius už tris kartus brangesnę kainą”.

Interviu AFP aukštas Baltųjų rūmų pareigūnas kategoriškai paneigė kaltinimus, tačiau savo pareiškimus padarė remdamasis anonimiškumu.

Tuo tarpu Il de Franso regiono vadovė Valerie Pécresse teigė, kad amerikiečiai kaukes perka už išpūstą kainą: „Turėjome keletą problemų dėl užsakymo. Mes bandėme nusipirkti kaukių partiją, bet jie pardavė amerikiečiams tris kartus brangiau.”

Anksčiau daugelis šalių apribojo kaukių ir kitų apsauginių priemonių eksportą. Tačiau kai kurios valstybės nuėjo dar toliau, taigi, pasak Belgijos ir Italijos žiniasklaidos, Turkija atšaukė jau apmokėtus užsakymus. Kaukės į Italiją buvo pristatytos tik praėjus dviem savaitėms po to, kai ministras pirmininkas Giuseppe Conte paskambino telefonu Turkijos prezidentui Recepui Tayyipui Erdoganui.

Belgija vis dar negavo savo užsakymo, nepaisant to, kad Sveikatos apsaugos ministerija pateikė oficialų skundą policijai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 130

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....

Durnius rimtu veidu....

Tokiu kliedesių net skaityti neverta. Užtenka antraštės....

Aistės Gedvilienės įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/11562a80f72e11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosflp Algirdo Stonšaičio įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/3346c470f70f11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosfh5 Abiem atvejais baudėjai...

Regis programa i prezidentus nereikia ir kurti, samdyti specialistus o tiesiog paskaityti aktuolijas ir gali...

Ona

Labai gerai, kad kreipėsi, gal sumažins...