infa.lt

Prezidentūra perleidžia savo planšetinius kompiuterius moksleiviams

31 kovo
11:42 2020
Gitanas Nausėda

lrp.lt nuotr.

Pirmadienį, Lietuvoje prasidėjus ugdymo(si) procesui nuotoliniu būdu, Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda perdavė Valstybės pažinimo centro planšetinius kompiuterius Trakų rajono moksleiviams.

„Šiandien prasideda nuotolinis ugdymas namuose, o daugybė vaikų iš mažiau pasiturinčių šeimų dar neturi tam reikalingų priemonių – kompiuterio, išmaniojo įrenginio ar interneto. Jei karantinui mokymosi proceso ilgam nutraukti nepavyko, jis vėl atkurtas, tai priemonių trūkumas yra ta kliūtis, kurios didelė dalis šeimų pačios neįveiks – turime visi kartu joms padėti. Lietuvai svarbus kiekvienas vaikas. Negalime leisti, kad pandemija dar labiau padidintų atskirtį švietime, kuris yra visų mūsų ateitis. Tad šie planšetiniai kompiuteriai šiandien reikalingesni ne Valstybės pažinimo centre, o būtent vaikų rankose“, – sakė šalies vadovas.

Prezidentas padėkojo žmonėms ir socialiai atsakingo verslo įmonėms, prisidedantiems, kad vaikai iš socialiai pažeidžiamų šeimų kuo greičiau galėtų pradėti mokytis nuotoliniu būdu kartu su visais, ir pakvietė prie iniciatyvos „Mokykla namuose“ jungtis visus, kas turi nenaudojamą kompiuterį ar gali jų vaikams nupirkti ar paskolinti. Praėjusią savaitę Prezidentui tarpininkaujant projektui „Mokykla namuose“ visokeriopą pagalbą duomenų apie įrangos poreikį teikimu pažadėjo Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, o išvežiojant ir viešinant – pilietinė iniciatyva „Stiprūs kartu“.

Pasak šalies vadovo, žmonių sąmoningumas, sutelktumas ir aktyvus pilietiškumas – viena veiksmingiausių šalies priemonių kovoje su koronaviruso sukelta krize. Pilietinės iniciatyvos valstybei šiandien – svari, reikšminga ir efektyvi paspirtis, užpildanti tas tuščias vietas, kurių galbūt nepajėgia padengti valdžios institucijos.

„Šią minutę kaip niekad suvokiame, kad nėra nei „jūs“, nei „mes“, esame visi kartu, nes tik taip galime įveikti šį virusą. Krizės praeis, bet prisiminimas, kad greta esantis žmogus padarė gera, liks labai ilgam. Šiandien žodis „bendruomenė“ kaip niekad iki šiol įgyja labai realią ir apčiuopiamą prasmę“, – sakė Prezidentas, pasidžiaugęs augančiais Lietuvos žmonių, įsitraukiančių į savanorystę, skaičiais. Iniciatyvos „Stiprūs kartu“ savanoriais tapo ir dalis Prezidentūros darbuotojų.

Pasitarusi su savivaldybių asociacija ir įvertinus ŠMSM įvardintą poreikį, Prezidentūra nusprendė paramą kreipti į Trakų rajono savivaldybę. Čia apie 8 proc. mokinių neturi kompiuterio ir galimybės prisijungti prie interneto.

„Tai – ne tik pagalba mokiniams ir mokytojams, tai – ir investicija į vaikų ateitį ir pažangą, kuri susijusi su technologijomis ir skaitmenine kompetencija“, – sakė Prezidento Švietimo, mokslo ir kultūros grupės vyriausioji patarėja Sonata Šulcė, perdavusi kompiuterius Trakų savivaldybei, kuri paskirstys juos pradinukams.

Kompiuteriai iš Prezidentūros iškeliavo dezinfekuoti ir laikantis visų saugumo reikalavimų, nes tik tokiu būdu pagalba neturi tikimybės virsti rizika.

Prezidento komunikacijos grupė

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 69

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....