infa.lt

Saulius Skvernelis: „Mokslo metai nebus nutraukiami”

30 kovo
17:42 2020
Saulius Skvernelis, premjeras

Facebook nuotr.

Premjeras S. Skvernelis šiandien informavo socialiniame Facebook tinkle, kad mokslo metai nenutraukiami ir vyks nuotoliniu būdu:

Šiandien nuotoliniu būdu vyko antrasis COVID-19 valdymo komiteto posėdis. Labai trumpai – apie jame priimtus ir suplanuotus sprendimus.

Suprantu, kad šiandieninė nuotolinio ugdymo pradžia nebuvo ideali. Visgi nepamirškime, kad pirmą kartą susiduriame su tokia situacija. Bet kokiu atveju klaidas taisyti privalu, ministerija ir ugdymo įstaigos tai ir daro. Ne teisinkimės, o dirbkime.

Visų žiniai – mokslo metai nebus nutraukiami. Kalbant apie brandos egzaminus – per dvi savaites ministerijai pavesta suformuluoti konkrečius pasiūlymus, tada bus ir sprendimai.

Dėl piliečių, grįžtančių iš užsienio valstybių. Manau, kad buvo duota pakankamai laiko, kas norėjo, tie tikrai turėjo galimybę grįžti. Iki trečiadienio Vyriausybės posėdžio bus parengti sprendimai, pagal kuriuos skrydžiai ir keltai (bet ne krovinių ir prekių tiekimas) bus stabdomi. Išskyrus galbūt tik individualius ir pateisinamus atvejus.

Daugiau rizikuoti neturime teisės. Ypač kalbant apie žmonių grįžimą iš šalių, kurios šiandien yra tikrų tikriausi viruso židiniai.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija, vadovaujant laikinajam ministrui Ž. Vaičiūnui, turi per artimiausias dvi savaites pasiekti, kad dezinfekciniai skysčiai, o svarbiausia – kaukės bei kitos apsaugos priemonės, būtų prieinamos VISIEMS Lietuvos gyventojams. Čia prašau tiek vietos gamintojų, tiek importuotojų supratimo bei aktyvaus įsijungimo. Susitelkime ir padarykime, žmonėms to labai reikia.

Sveikatos apsaugos ministrui A. Verygai pavesta griežtai kontroliuoti, kad nė vienoje gydymo įstaigoje vienkartinio naudojimo priemonės nebūtų naudojamos antrą kartą.

Būtina užtikrinti, kad infekcinėse ligoninėse būtų gydomi tik sunkūs ir labai sunkūs ligoniai. Tie, kurie serga lengva forma, turi būti gydomi kitose gydymo įstaigose, sanatorijose ir pan. Negalime pamiršti ir ypatingos rizikos grupėje esančių senelių bei slaugos namų apsaugos ir izoliacijos. Ten neturi patekti jokie pašaliniai asmenys. Šių namų darbuotojus privalu nedelsiant aprūpinti visomis apsaugos priemonėmis.

Privačios laboratorijos, galinčios atlikti tyrimus dėl koronaviruso, turi pradėti veikti kaip galima greičiau. Taip pat ir kitos institucijos, kurios geba atlikti šiuos tyrimus – ne tik Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija.

Ir dėl savivaldybių. Kai kurios, matau, vis dar eina lengviausiu keliu ir varo žmones nemokamų atostogų. Arba nepagrįstai skelbia prastovas.

Jau sakiau anksčiau, pasikartosiu: tai turi liautis. Nedrįskite to daryti. Tikėjausi, kad bus suprasta, tačiau matau, kad ne visų.

Todėl iki trečiadienio Vyriausybės posėdžio atsakingoms ministerijoms pavesta suformuoti sprendimus, kurie tokią praktiką uždraustų. Žmonės turi dirbti ir gauti pajamas. Yra pačių įvairiausių sprendimų: nuo darbo nuotoliniu būdu iki kvalifikacijos kėlimo kursų arba kitų funkcijų, susijusių su COVID-19 padarinių šalinimu, atlikimu.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 177

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...