infa.lt

Kovo 22 nustatyti dar 24 koronaviruso COVID-19 infekcijos atvejai

22 kovo
18:27 2020

lrv.lt nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad kovo 22 d. dieną Lietuvoje patvirtinti 24 nauji koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. Taigi šiuo metu Lietuvoje iš viso yra nustatytas 129 užsikrėtimo šia infekcija atvejai.

7 atvejai, patvirtinti Nacionalinėje visuomenės sveikatos laboratorijoje, nustatyti asmenims, kurie tyrimus atliko Vilniaus mobiliuosiuose punktuose. Apie šiuos atvejus informacija šiuo metu tikslinama. Vienas infekuotas asmuo grįžo iš Airijos, kitas kontaktavo su infekuota Ukmergės ligoninės gydytoja.

10 atvejų nustatyti VUL Santaros klinikų laboratorijoje. Keturi asmenys grįžo iš Jungtinės Karalystės, vienas – iš Ukrainos, kiti užsikrėtė jau Lietuvoje. Vienas jų – medikė, dirbusi tarptautiniame renginyje, du atvejai klasteriniai, kai užsikrečiama nuo artimo žmogaus. Du asmenys (ne medikai) užsikrėtė Ukmergės ligoninėje.

3 atvejai nustatyti Klaipėdos universitetinės ligoninės laboratorijoje. Vienas atvejis – įvežtinis iš Jungtinės Karalystės. Kiti du asmenys – šios ligoninės slaugytoja ir slaugytojos padėjėja. Medikės išvykusios į užsienį nebuvo, kita informacija tikslinama.

Kauno klinikose patvirtinti 4 atvejai: vienas asmuo grįžo iš Jungtinės Karalystės, vienas atvejis – klasterinis, dar vieno atvejo epidemiologija tikslinama. Tarp infekuotųjų – ir karys iš Nyderlandų.

Su asmenimis, kurių ėminiai paimti mobiliuosiuose punktuose, bus susisiekta, jie gaus instrukciją, kaip elgtis bei kokiu būdu jie bus pristatomi į gydymo įstaigą.

Visais atvejais vyksta arba bus pradėti epidemiologiniai tyrimai.

SAM ragina žmones vadovautis medikų ir institucijų nurodymais, tai yra, maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai bei kita. Pajutus ligos simptomus kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 230

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. nusišnekate,draugai    -  2020-03-22, 21:02

    Kas per briedas,kokią dar 24 dieną?

    Juk dabar būtent kovo 22 diena,ar ne?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...