infa.lt

Pradeda veikti Nacionalinis savanorių koordinavimo centras

18 kovo
18:53 2020

Darbą pradeda Nacionalinis savanorių koordinavimo centras, kuris padės gyventojams spręsti problemas, kilusias dėl koronaviruso (COVID-19) paskelbto karantino. Savanorių koordinavimo centras nukreips prašančiuosius pagalbos bei galinčiuosius padėti į atitinkamas institucijas ar asmenis.

„Šis savanorystės projektas per telefonų skambučių liniją telks tuos lietuvius, kuriems reikia pagalbos, ir tuos lietuvius, kurie nori ir gali padėti. Tai – puiki platforma, kad galėtume stiprinti savanorystės ir susitelkimo dvasią.

Tikiuosi, kad tai dar bus vienas įtaigus momentas, kad patikėtume, jog koronavirusas, kuris mus išgąsdino, mus ir labai sutelkė ir iš šitos padėties išeisime žymiai stipresni“, – sako Visuomenės informavimo grupės vadovas, Ministro Pirmininko patarėjas Giedrius Surplys.

Viena iš šios iniciatyvų autorių – Lietuvos šaulių sąjunga. Pasak Pelėdų būrio antrojo skyriaus vado Mykolo Markausko, portale www.stipruskartu.lt kviečiami registruotis visi galintys padėti senoliams apsipirkti, paremti maistu sunkiai besiverčiančius suaugusiuosius ir ypač vaikus, kurių pamėgti dienos centrai jau uždaryti. Taip pat kviečiami registruotis tie, kurie turi automobilius ir gali būti kurjeriais ar prisidėti kitaip.

Tie, kuriems reikia pagalbos, kviečiami registruotis šiame puslapyje arba skambinti nemokamu trumpuoju numeriu 1827. Savanoriais registruotis gali tiek visi pilnamečiai asmenys, tiek bendruomenės, įmonės – visi galintys suteikti bet kokią pagalbą.

„Ši idėja atsirado supratus, kad kyla problemų dėl koordinavimo ir informacijos paskirstymo teisingomis kryptimis. Savanoriai, kurie dirbs visuose regionuose, sujungs tuos žmones arba įmones, kurie gali padėti, ir tuos žmones, kuriems tos pagalbos reikia“, – teigė Lietuvos šaulių sąjungos Pelėdų būrio šaulys Linas Kunigėlis.

Centras dirbs kiekvieną dieną tol, kol tęsis karantinas. Savanoriai į užklausas atsakinės ir teiks informaciją nuo 9 iki 17 val.

Projektą inicijavo ir įgyvendina: Lietuvos šaulių sąjunga, Krašto apsaugos ministerijos Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamentas, Gynybos paramos fondas, VšĮ „Pirmoji kava“, agentūra „Open Agency“, VšĮ „Pilietinė medija“, visuomeninė organizacija „Gelbėkit vaikus“, telekomunikacijų bendrovės „Tele-2“, „Telia“, „Bitė“, Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“, maltiečiai. Projektas įgyvendinamas bendradarbiaujant su Valstybės ekstremaliųjų situacijų valdymo centru.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 130

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....