infa.lt

Pasak JAV žiniasklaidos – rusai pradėjo plataus masto dezinformacijos kampaniją koronaviruso tema

19 kovo
08:25 2020

Prokremliška žiniasklaida pradėjo „didžiulę dezinformacijos kampaniją“, siekdama pabloginti padėtį Vakarų šalyse ir pakirsti visuomenės pasitikėjimą savo valdžia koronaviruso COVID-19 pandemijos sąlygomis.

Apie tai su nuoroda į Europos Sąjungos vadovybę, praneša autoritetingas Amerikos leidinys „Financial Times“ (Norint peržiūrėti nuorodą reikalinga prenumerata).

Remiantis ES diplomatinės tarnybos ataskaita, Kremliaus tikslas yra skleisti baimę ir paniką siekiant paaštrinti ekonominę krizę ir galiausiai „pakenkti Europos visuomenei iš vidaus“.

Europos diplomatinės tarnybos analitinis pranešimas yra 9 puslapių dokumentas datuojamas kovo 16 d. Ataskaitoje aprašomi įvairūs bandymai pasinaudoti 2019-nCoV viruso pandemija skleidžiant „melagingus pasakojimus“, rašo „Financial Times“.

Dokumente pažymima, kad socialiniuose tinkluose esančių įrašų apie koronavirusą efektyvumas, tikrinant jų poveikį „vis dar iki galo neaiškus“.

Ataskaitoje paaiškinama, kad „su Rusijos valstybe susijusios netikros paskyros“, kurios anksčiau skyrė dėmesį Sirijos ir „geltonųjų liemenių“ protestų Prancūzijoje temomis, perėjo prie koronaviruso pandemijos, „internete skleisdamos dezinformaciją anglų, ispanų, italų, vokiečių ir prancūzų kalbomis“.

Prokremliškame turinyje skatinama mintis, kad koronavirusas yra „žmogaus darbo rezultatas, kurį Vakarai pavertė ginklu“, sakoma dokumente.

Italijos gyventojams skirtomis žinutėmis siekiama padidinti visuomenės nerimą dėl vietos valdžios. ir tarptautinių organizacijų veiksmų, kuriais siekiama užkirsti kelią tolesniam epidemijos plitimui, efektyvumo.

Ispanų kalba troliai skleidžia „apokaliptines istorijas“, kaltindami „kapitalistus bandymu praturtėti viruso pagalba“ ir pabrėždami, kaip gerai „Rusija ir Putinas asmeniškai susidoroja su viruso protrūkiu“.

„Prokremlinė strategija naudoja daugybę skirtingų ir dažnai prieštaringų naratyvų, kurie platinami oficialiais kanalais, taip pat internetu ir socialiniuose tinkluose.

Ši kampanija skirta sustiprinti painiavą, paniką ir baimę, taip pat neleisti žmonėms pasiekti patikimos informacijos apie virusą ir nuostatų, susijusių su visuomenės saugumu“, – tvirtina dokumento autoriai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 188

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Regina    -  2020-03-19, 12:52

    oho, tai juk visas pasaulis jau patyliukais šnabždasi be jokių rusų, kad tai JAV darbelis, o Kinijos URM atvira forma pasakė, jog, galimai tai Amerikos kariškiai pasidalino koronavirusu karinių žaidynių Kinijoje metu. Ir rusai ten visiškai ne prie ko.Bet propaganda klesti, bjauru skaityt.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...