infa.lt

COVID-19: ES ir Šengeno šalys visiškai uždarė išorines sienas

17 kovo
14:20 2020

youtube stop kadras

Po sekmadienio reportažų apie tai, kaip nepaisant paskelbtų priemonių apie nerekomenduojamą susitikimų, ir bendrų pasivaikščiojimų organizavimą net po atviru dangumi, prancūzai, pasinaudodami geru oru, leidosi į piknikus soduose ir parkuose, šalies prezidentas neturėjo kito pasirinkimo, kaip tik paskelbti bendrą karantiną visoje šalyje, praneša euronews.

Kelios valandos prieš kreipdamasis į tautą, savo interviu „France Inter“, vienas iš Prancūzijos sveikatos apsaugos vadovų, profesorius Jerome’as Salomon, sakė, kad pandemija artėja prie katastrofiškos ribos, jei nedelsiant nebus įvestos visuotinės izoliacijos priemonės.

Už nustatytų priemonių pažeidimus bus baudžiama. Karantinas įsigalioja, nes tai yra gydytojų rekomendacija: jei norime padėti jiems susidoroti su dabartine krize, visi turime likti namuose, visi kontaktai turėtų būti minimalūs.
Emmanuelis Macronas
Prancūzijos prezidentas

Ispanijoje valdžios institucijos antradienio rytą pranešė, kad koronavirusu užkrėstų žmonių skaičius per dieną sudarė beveik 2 tūkst., O bendras užsikrėtusiųjų skaičius viršijo 11 tūkst.

Išvakarėse tapo žinoma, kad pagrindinės šalies korporacijos, tokios kaip „Michelin“ ir „Peugeot Citroen“, visiškai stabdo įmones.

Oro uostai uždaromi, viešasis transportas veiks sutrumpintu grafiku.

Savo ruožtu PSO paragino išplėsti ligos sukėlėjo COVID-19 nustatymo diagnozės priemones.

Negalima ištisai slėpti savo galvos smėlyje ir elgtis spėliojant. Negalėsime sustabdyti pandemijos, jei nežinome, kas užsikrėtęs. Būtina kuo plačiau išplėsti diagnostiką. Kiekvieną įtartiną atvejį reikia patikrinti “.
Tedros Adhanas Ghebreyesus
PSO generalinis direktorius

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, šiuo metu pasaulyje yra 168 tūkst. užsikrėtusių koronavirusu, 6600 žmonių mirė.

Šiandien būtent ES šalys tapo pagrindiniu pandemijos plėtros židiniu, sunkiausia situacija yra Italijoje, po to seka Ispanija, Vokietija ir Prancūzija.

Dieną prieš tai buvo nutarta uždaryti Europos Sąjungos išorines sienas, taip pat Šengeno erdvės išorines sienas, nurodymas įsigalioja antradienį vidurdienį Centrinės Europos laiku. Jo galiojimo laikas yra 30 dienų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 353

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....