infa.lt

„Situacija blogesnė, nei rašoma“. Italų gydytojams tenka rinktis, ką gelbėti, pasakoja ligoninės darbuotojas

14 kovo
07:00 2020

Copyright  Luca Bruno/AP Photo

Krūvis dėl koronaviruso COVID-19 Italijos ligoninėms yra toks didelis, kad gydytojai turi teikti pirmenybę pacientams, turintiems didesnę tikimybę išgyventi, skelbia euronews žurnalistas Lillo Montalto.

Apie tai „Euronews“ pasakojo Milano Fatebenefratelli ligoninės slaugytojas Mauro D’Ambrosio (vaizdo įraše)

Pagrindinė problema, su kuria susiduria Italijos gydytojai, yra vietų ligoninėje trūkumas (kalbama apie konkrečią ligoninę), susijęs ne tik su pacientų skaičiumi, bet ir su ligos eiga.

Kaip teigia D’Ambrosio, vidutinis pacientas intensyviosios terapijos skyriuje praleidžia apie 6 dienas, tačiau pacientams, sergantiems sunkia COVID-19 forma, reikia daugiau nei dviejų savaičių.

„Jei pacientas turi rimtų sveikatos problemų, dėl kurių jis neturi galimybės išgyventi, mes turėtume suteikti lovą ir kitus išteklius tam, kuris turi geresnių galimybių išgyventi. Tai yra sunkus etinis pasirinkimas, tačiau turime jį pasirinkti, kad suteiktume galimybę išgyventi tam, kas turi šansą”.
Mauro D’Ambrosio
Milano ligoninės slaugytojas

„Mūsų personalas patiria nuolatinį stresą, – pridūrė D’Ambrosio. – Kai kuriuose skyriuose vienai slaugytojai ar slaugytojui tenka 12–14 pacientų, o jų turėtų būti 6. Dėl to, kad intensyviosios terapijos skyriuje prireikia daugiau specialistų, kituose skyriuose trūksta personalo“.

Komo mieste, Italijos Lombardijos provincijoje, Monikai Trombettai, dirbančiai slaugytoja, darbas dabar yra susijęs su nuolatine baime. „Mes esame labai pavargę ir bijome, – sakė ji. Vyriausybės nutarimai keičiasi kiekvieną dieną. Neturime aiškių nurodymų, kaip kovoti su šiuo nauju virusu, ir jaučiamės šiek tiek apleisti.”, rašo euronews.

plačiau: https://www.euronews.com/2020/03/12/coronavirus-italy-doctors-forced-to-prioritise-icu-care-for-patients-with-best-chance-of-s

panašius dalykus skelbia BBC rusų kalba leidinys, remdamasis Italijos anestezijos, reanimacijos ir intensyvios terapijos instituto (SIAARTI) paskelbtomis rekomendacijomis medikams ypatingomis sąlygomis: https://www.bbc.com/russian/features-51875448

Dokumentas prasideda – dabartinės situacijos palyginimu kai gydytojai turi pasirinkti, kuriam iš sužeistųjų ir nukentėjusiųjų padėti pirmiausiai. Šiose rekomendacijose raginama nustatyti atrankos kriterijus, pagrįstus „teisingu paskirstymu ir optimaliu ribotų išteklių naudojimu“, rašo BBC. Su pačiu dokumentu galima susipažinti čia

o čia italų leidinio AGI medžiaga apie tai, kas buvo rašyta aukščiau. Joje viskas pasakojama švelnesne forma, bet, išsivertę suprasite apie ką čia rašoma: https://www.agi.it/politica/news/2020-03-09/coronavirus-ospedali-cure-priorit-pazienti-7387467/

Apibendrintą informaciją, kad Italijoje seni žmonės gali būti paliekami mirti dėl gydymo resursų trūkumo (ne apie šią konkrečiai), – informacijos Lietuvoje cenzorius – 15min (Viliaus Petkausko asmenyje) – savo skelbtoje publikacijoje: „Ne, vyresnio amžiaus žmonės Italijoje nėra paliekami numirti” , pavadino melu.

infa.lt neturi tiek resursų, kad nuvyktų į vietą ir patikrintų ką sakė ar nutylėjo vienas ar kitas ligoninės darbuotojas, o jei ir sakė – ar jo žodžiai yra tiesa, todėl mes tiesiog išverčiame į lietuvių kalbą informacinių agentūrų pateiktą medžiagą, palikdami vertinimą skaitytojams. Šiuo atveju yra vaizdo įrašas ir gyvas žmogus, kalbantis tai, ką galima patikrinti, bei nuorodos, su kuriose skelbiama informacija galima susipažinti.. infa.lt neprisiima atsakomybės už šaltiniuose pateikiamą informaciją, tačiau pateikia ją taip, kaip ji pateikiama savose šalyse.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 732

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....