infa.lt

Neskubėkite savęs laidoti: paskelbta apytikslė koronaviruso pandemijos pabaigos data

13 kovo
15:38 2020

REUTERS

Covid-19“ koronaviruso pandemija pasaulyje gali stabilizuotis iki birželio – liepos mėn., – tokią nuomonę išsakė Rusijos federalinės fundamentaliosios ir transliacinės medicinos tyrimų centro infekcinių ligų eksperimentinio modeliavimo ir patogenezės skyriaus vadovas Aleksandras Šestopalovas.

Galima prognozuoti, kad plitimas pasaulyje sumažės iki birželio – liepos mėn. Kinijoje didžiausias sergamumo rodiklis buvo peržengtas vasario 2 d.”, – cituoja ekspertą Rusijos naujienų agentūra „Interfax”.

Pasak Šestopalovo, remiantis sergamumo ir mirštamumo statistika, koronavirusas yra 10–15 kartų mažiau patogeniškas nei 2002–2003 m. atipinės pneumonijos SARS virusai, ir 2012–2015 m. Artimųjų Rytų respiracinis sindromas (ARRS/MERS), Kurie taip pat sukėlė epidemiją.

Šie virusai (koronavirusai) yra visada , net ir įprastoje SARS struktūroje visada yra du Human Coronavirus, atitinkamai, gali atsirasti dar vienas“, – teigė mokslininkas, pažymėdamas, kad situacijoje su „Covid-19“ „apytiksliai 50% yra panikos“.

„Be to, diagnostikos kokybė dabar labai pagerėjo, todėl viruso nustatymas pakankamai aukštame lygyje. Apskritai, priemonės, kurių imamasi kovojant su plitimu, yra pakankamos, nors kartais ir per daug sugriežtintos”, – teigė ekspertas.

Jo nuomone, per visą infekcijos plitimo laiką nuo „Covid-19“ mirė apie 5 tūkst. žmonių. Ši statistika, pabrėžia Šestopalovas, yra sulyginama su vidutiniais dienos duomenimis apie mirčių nuo tuberkuliozės atvejus.

Mirtingumo nuo koronaviruso rodikliai, pasakė Šestopalovas, yra daug mažesni nei mirtingumo nuo standartinio gripo rodikliai.

Anksčiau panašią apytikslę koronaviruso pandemijos pabaigos datą įvardino Kinijos ekspertas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 2 667

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

praktika rodo,kad hiperseksualus buna psichiniai ligoniai. O stai reciausias bet rafinuociausias seksas - auksto intelekto...

apie ta "tvarka"! Jos ir nebuvo. Stipresnis visada dare ka nori ir niekada nebuvo smerkiamas,jei...

pasaulio matymas nusvinta per 72 lytis! Branduoliu skilimas menkniekis,su sia praregejimo bomba palyginus!...

Jie eina link totolaus fantastinio rytojaus kur žmogus renkantis atstova valdžioje tampa ju vergas, skaičius...

kad jis zino,kur ji yra! Nusispjauti - dar nereiskia neapykantos! Gal tiesiog "draugo" kauke jam...

jau ir moteru,skelbia Ukraina,o mums - musu "svietejai" meluoja,kad Rusija! Beje,noriu pasveikinti ukrainiecius Europoje! Naujasis...

Nuolat stiprina kontrole,o vogti milijonus - kasdien lengviau!...