infa.lt

Britanija sukūrė specialų padalinį kovai su Rusijos dezinformacija apie koronavirusą

11 kovo
07:30 2020

Britanijos vyriausybė sukūrė specialų padalinį kovai su „Rusijos dezinformacija apie koronavirusą“ po to, kai JAV apkaltino Maskvą skatinant daugybę sąmokslo teorijų, kaltinančių Vakarus viruso Covid-19 sukūrimu ir plėtra, rašo „Business Insider“.

Anksčiau JAV Baltųjų rūmų pareigūnai apkaltino Rusiją sukūrus tūkstančius netikrų „Twitter“, „Facebook“ ir „Instagram“ paskyrų, kad paskleistų sąmokslo teorijas apie tai, jog koronavirusą sukūrė Amerika.

Šios nuomonės šalininkai teigia, kad JAV tokiu būdu „kariauja ekonominį karą prieš Kiniją“ ir kad virusas yra „biologinis ginklas“, kurį sukūrė CŽV.

Pirmą kartą tokio pobūdžio pranešimai pasirodė sausio viduryje: keli tūkstančiai paskyrų, iš kurių daugelis anksčiau buvo susijusios su „Rusijos veikla“, skelbė pranešimus apie koronavirusą.

Todėl Didžiosios Britanijos vyriausybė paskelbė apie „kontrdezinformacijos padalinį“, kuris, bendradarbiaudamas su socialiniais tinklais, „nustatys ir reaguos“ į tokius pranešimus.

„Svarbiausias mūsų prioritetas yra apsaugoti mūsų šalį nuo dezinformacijos ir skaitmeninio įsikišimo“, – teigė Oliveris Dowdenas, Britanijos skaitmeninių technologijų, kultūros, žiniasklaidos ir sporto ministras.

„Vykdydami nuolatines pastangas reaguoti į šias grėsmes, subūrėme ekspertų grupes, kad galėtume garantuoti ir veiksmingai reaguoti į šį pavojų COVID-19 plėtros kontekste“.

„Šis darbas, be kita ko, apima nuolatinį bendravimą su socialinių tinklų operatoriais, kurie turi puikias galimybes stebėti įsikišimus ir riboti dezinformacijos mastą; mes pasirengsime užtikrinti, kad galėtume greitai pradėti veikti, jei to prireiks“, – pridūrė jis.

Sekmadienį Jungtinėje Karalystėje užregistruoti 273 koronaviruso atvejai, nuo šios ligos mirė trys žmonės, primena leidinys.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 362

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Anonimas    -  2020-03-14, 11:00

    Oi… Durniai… Rusija dar ne taip smarkiai nugrimzdus į muslamabado bedugnę.
    Kam kam, tai tikrai ne Britanijai pirštai badyti į Rusiją, kaip į priešą, nes Britanijos didžiausias priešas yra Islamas.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. špokas    -  2020-03-18, 15:22

    tikiu, kad virusas dirbtinės kilmės…

    Atsakyti į šį komentarą
  3.    -  2020-04-03, 11:59

    daugiau tikiu rusų negu poropogandine anglijos informaciją

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...