infa.lt

Rusų moterys: pakluskite tėvui, vyrui, savo sūnui

12 gruodžio
01:03 2015

vedinė žmona„Rusija išlieka konservatyvia šalimi, kurioje dominuoja tradicinės lytinės priklausomybės paradigmos, – pažymi Darja Litvinova straipsnyje The Moscow Times. – Vietoje to, kad žavėtis Vakarų visuomene su jos progresyvia lytinių priklausomybių dinamika, ji laiko tą visuomenę išsigimusia ir pasmerkta. Politiškai ir ekonomiškai izoliuodama save nuo Vakarų, Rusija skelbia tradicines vertybes unikalia savo visuomenės savybe. Ši tendencija yra patraukli verslui, uždirbančiam priskiriant vyrams ir moterims griežtus lytinės priklausomybės archetipus“.

„Darbas po 10 valandų į dieną ir teisė balsuoti nepadarė moterų laimingesnėmis. Kaip ir teisė negimdyti vaikų, netekėti, nesirūpinti namais. Moterys pabandė pasiekti viso to, kad bent kažką įrodyti vyrams, tačiau tai nepadarė jų laimingesnėmis”, – skelbiama Olgos Valiaevos, vienos iš vedinės moteriškumo koncepcijos guru, veikaluose, išpopuliarėjusiuose Rusijos moterų tarpe pastaraisiais metais.

Kaip rašo straipsnio autorė, Valiaevos grupėje „Paskirtis būti moterimi“ socialiniame tinkle „VKontakte“ virš 200 tūkstančių dalyvių. Kitų žinomų adeptų knygos ir seminarai irgi turi paklausą.

Litvinova patikslina, jog Valiaevos doktrinos šalininkai jos populiarumą paaiškina sąsaja su senovės Indijos šaltiniu – „Vedomis“. Tačiau žurnalistės nuomone, labiau tikėtina priežastis – tai, kokia patriarchališka išlieka rusų visuomenė. Šią prielaidą autorė patvirtina apklausos, vykdytos „Levada Centro“, rugpjūčio pabaigoje, duomenimis. Į užduotą jo eigoje klausimą, ką svarbiausią reikia padaryti iki 30 metų, dauguma rusų kalbėjo apie santuoką ir vaikus.

„Valyaeva ir kiti guru, kaip Olegas Torsunovas (dermatologas, dabar turintis savo sveikatingumo centrą pietų mieste Krasnodare) arba Ruslan Naruševič (daugelio tiesioginių internetinių lekcijų apie „tikrą moteriškumą“ autorius), tvirtina, jog moterys pirmiausia turi būti namų šeimininkėmis.

Jos turi prisiimti sau atsakomybė už visą buitį, išeiti iš darbo ir rūpintis vyrais ir vaikais, – rašoma straipsnyje. Moterys turi patraukliai atrodyti ir visada būti geros nuotaikos, todėl, kad tai džiugina jų vyrus. Ir būtent todėl moterims reikia įdėmiai rinktis drabužius – pageidautina ilgas sukneles ir sijonus – ir dažnai lankytis masažo bei grožio salonuose, kad ilgiau išlaikytų džiaugsmingą nuotaiką ir grakščią figūrą, teigia vediniai ideologai“.

Papasakojusi Petrazavodsko gyventojos Evsalijos Sapiegos istoriją, kuriai vedinio moteriškumo koncepcija padėjo harmonizuoti santykius su vyru, Litvinova pažymi: „Tačiau šią ideologiją dažnai kritikuoja tie, kas mano, jog nuolankumas (pavaldumas) gali sužlugdyti moters asmenybę“.

Eugenijos Zadruckajos, 32 metų amžiaus maskvietės pasakojimas, kuri taip pat bandė gyventi vedinės moters gyvenimą, pasibaigia ne taip jau ir laimingai“, – rašoma straipsnyje.

Zadruckaja sužinojo apie vedinį moteriškumą iš draugės, kai sunkiai išgyveno romantiškų santykių nutrūkimą. Ji ėmė klausytis internetinių paskaitų ir dalyvauti vebinaruose. Ir palaipsniui pilnai pakeitė savo gyvenimą, teigia Litvinova.

„Einant laikui aš mečiau psichologės darbą ir susipažinau su būsimu vyru. Tai buvo gerai. Aš skridau per gyvenimą savo ilgose suknelėse ir su kulinariniais receptais, tačiau po metų tokio gyvenimo aš staiga griuvau į labai gilią depresijos duobę“, – pasakoja herojė.

Pasekoje „Zadruckaja grįžo į darbą ir, tame tarpe, ėmė konsultuoti moteris, irgi nukentėjusias bandant būti pavyzdingomis vedinėmis moterimis“, – pasakoja autorė. „Su šiomis moterimis vyksta pačios įvairiausios bėdos – žlunga santuokos ir šeimos, giminaičiai atitolsta, griūna karjeros. Daugelis tų moterų, kurias aš konsultavau, papuldavo į ligonines su nerviniais sutrikimais“, – sako Zadruckaja.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 728

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...