infa.lt

Markas Zuckerbergas ir Co pasidavė – „Libra” bus eilinė multipiniginė – „PayPal” konkurentė

06 kovo
21:04 2020

 

Faceook kripto-Libra

Kelių mėnesių milžiniško, reguliavimo institucijų ir JAV Kongreso spaudimo rezultatu tapo „Facebook“ ir jo partnerių sprendimas atsisakyti plano paleisti savo pasaulinę kriptovaliutą Librą.

Projekto koncepciją teko radikaliai pakeisti – dabar mes kalbame apie multipiniginę, kuri pirmuoju etapu priims tik oficialias centrinių bankų valiutas – dolerius ir eurus. Dėl to revoliucinga pirmajame etape Libra pasekoje taps tik dar vienu „PayPal“ konkurentu.

Kai „Facebook“ pirmą kartą pranešė apie Libra projektą, kalba ėjo apie bendros pasaulinės skaitmeninės valiutos sukūrimą. Kiekvienas, ypač iš tų 1,7 milijardų „Facebook“ naudotojų, kurie neturi banko sąskaitos, būtų galėjęs pasiųsti pinigus bet kam pasaulyje taip pat paprastai, kaip tekstinę žinutę.

Praėjus aštuoniems mėnesiams, po to, kai ši idėja susidūrė su griežtu Europos ir  JAV reguliuotojų ir įstatymų leidėjų pasipriešinimu, „Facebook“ ir Libra Association nusprendė pakeisti koncepciją. Apie tai „Bloomberg“ agentūrai pranešė trys informuoti asmenys.

Konsorciumas svarsto Libra reorganizavimą – pirmiausia jis taps mokėjimų tinklu, priimančiu įvairias valiutas, įskaitant išleistas centrinių bankų. Oficiali informacija pasirodys netrukus, rašo „Bloomberg“.

Vienos pasaulinės valiutos svajonė nemirė, teigė vienas iš šaltinių, naujasis modelis įtraukia ją į save, bet neatsisako. Tačiau šaltinis pripažino, kad tai kol kas lieka tik svajonė.

Tačiau jei atnaujinta Libra tamps mokėjimų tinklu, o ne vieninga kriptovaliuta, paprastas naudotojas nepastebės skirtumo tarp jos ir jau esamų variantų, tokių, kuriuos siūlo „PayPal“, ir daugybė kitų pradedančiųjų „fintech“ startuolių.

Skaitmeninę piniginę „Calibra“, kuri turėjo pasirodyti šią vasarą, dabar bus galima įsigyti spalio mėnesį ir ne visame pasaulyje iškart, kaip buvo planuota anksčiau, bet tose šalyse, kurių pagrindinę valiutą palaikys Libra. Tai sulėtins piniginės plėtrą ir neleis realizuoti iš pradžių deklaruojamos galimybės akimirksniu perkelti pinigus į bet kurią pasaulio vietą.

Be to, tapusi dar vienu „PayPal“ konkurentu, „Facebook“ mokėjimo paslauga negalės pasiekti tų 1,7 milijardo vartotojų, kurie neturi banko sąskaitų. Nes tokia paslauga veikia tik susieta su banku. Čia taip pat nebus revoliucijos, reguliavimo institucijos to neleis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 166

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Almiks    -  2020-03-06, 21:41

    Čia reikėtų laisvai mastančio ekonomisto komentarų, manau atsiras tokių,
    O dabar aišku, jog jau bandoma kutenti dolerį, netgi ,,savų,, tarpe… Pirma kregždė pakirpta, manau atsiras kita, dolerį galima įveikti tik nekarinėmis priemonėmis…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Beata    -  2020-03-07, 08:24

    Milijardų gaunamų iš reklamos Facebooke jau nebepakanka. Anksčiau tikėjau, kad tai socialinis tinklas, bet dabar matau kad tai gardas, kuriame uždarytas 1.7 mlrd avių nuolatiniam kirpimui.Mums net neduoda pasiekti savo žinutėmis visų savo sekėjų. Tik mokama reklama pasiekia didesnes apimtis. Dabar norima koncentruotis į mokėjimus, o ne FB naudotojų tikras reikmes… Didelis biznis tampantis vis mažiau patrauklus Facebook lankytojams.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....