infa.lt

Koronavirusas Covid-19: penkios naujos šalys

04 kovo
11:10 2020

youtube kadras

Dar vienoje Europos valstybėje buvo paskelbta apie COVID-19 atvejį – Lichtenšteino valdžios institucijos pranešė apie užsikrėtusįjį.

Per pastarąsias 24 valandas koronavirusas, neįskaitant kunigaikštystės, išplito dar keturiose valstybėse – užkrėtimo atvejai registruoti Argentinoje, Maroke, Ukrainoje ir Čilėje.

Italijoje prie problemų sprendimo pajungė kariuomenę: karo ligoninė Lombardijos sostinėje – zonoje, kurioje yra vienas galingiausių infekcijos protrūkių, priima pacientus esančius sveikimo stadijoje.

Prancūzijos šiaurės rytuose Bretanėje ir Oise departamente taip pat yra sudėtinga epidemiologinė padėtis. Ten, Švietimo ministerijos įsakymu, yra uždarytos visos vaikų ir mokymo įstaigos.

Trečiadienio rytą šalyje buvo fiksuoti 212 susirgimo atvejai, keturi žmonės mirė.

Makronas atšaukė visas keliones ir visus susitikimus už Eliziejaus laukų ribų, jei jie nėra susiję su koronaviruso plitimu.

Viena iš su krize susijusių problemų, yra pirkėjų panika, kurie nori bet kokia kaina įsigyti apsauginių kaukių ir skysčių rankų dezinfekavimui.

Po apsilankymo šalies sveikatos apsaugos ministerijoje Prancūzijos prezidentas sakė: „Mes turime suprasti, kur esame ir ką darome, ir, jog ši situacija kol kas išliks. Mes turime visas galimybes susidoroti su epidemija ir jos padariniais”.

Dieną prieš tai Ženevoje buvo pabrėžta, kad COVID-19 nėra gripas ir, jog nė vienas planetoje gyvenantis asmuo neturi imuniteto nuo šios ligos.

Kasdieniame spaudos brifinge PSO generalinis direktorius Tedros Adhanom Ghebreyesusas teigė, kad „daugelis žmonių turi imuninę apsaugą nuo sezoninių peršalimų ar gripo, tačiau niekas neturi imuniteto nuo COVID-19, o tai reiškia, kad užsikrėsti gali bet kas“.

Irane – tai oficialūs duomenys – daugiau nei du tūkstančius užsikrėtimo atvejų. Teheranas taip pat pranešė apie 77 mirties atvejus.

Yra duomenų, kad užsikrėtusių žmonių yra ir valdžios ešelonuose, kur daugiau nei 10% visų aukštesnių funkcionierių gali būti viruso nešiotojais.

Downing Street ir Britanijos nacionalinė sveikatos sistema koronaviruso epidemijai priskyrė aukščiausią svarbos laipsnį – ketvirtą.

JAV valdžios institucijos – skelbia TASS – pranešė, kad bet kuris turintis medicininį draudimą amerikietis gali atlikti nemokamą koronaviruso testą.

Pasaulyje iki šiol (kovo 4d. 11:00 val Lietuvos laiku) užsikrėtė – 93 160 žmonių, koronavirusas nužudė – 3 198, pasveiko – 50 690 žmonių.

Stebėti realiu laiku koronaviruso plėtrą pasaulyje galima čia

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 319

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....