infa.lt

ES skirs Graikijai 700 mln eurų, kaip paramą kovai su migracija

04 kovo
07:00 2020

Kai Graikijos ir Turkijos pasienyje susirinko tūkstančiai migrantų, tikėdamiesi įsiveržti į Europą, ES vadovai atvyko apžiūrėti viską vietoje. Antradienį tapo žinoma, kad Europos Komisija nusprendė skirti 700 milijonų eurų kaip pagalbą Atėnams. Tuo tarpu Graikijos ministras pirmininkas griežtai kritikavo Turkiją.

Tai akivaizdus Turkijos bandymas panaudoti beviltiška žmonių padėtimi, siekiant pagerinti savo geopolitinę darbotvarkę ir atitraukti dėmesį nuo baisios padėties Sirijoje. Turkijai nepavyks šantažuoti Europos pabėgėlių klausimu. Esame pasirengę palaikyti Turkiją migracijos klausimu ir padėti rasti Sirijos dėlionės sprendimą, bet ne tokiomis sąlygomis.
Kyriakos Mitsotakis
Graikijos ministras pirmininkas

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen Graikiją pavadino Europos „skydu“ ir pažadėjo Atėnams neatidėliotiną 200 milijonų eurų finansinę paramą, o dar 500 milijonų bus skirta vėliau.

Turkija nėra mūsų priešas, o žmonės nėra tik priemonė tikslui pasiekti. Ateityje turėsime tai atsiminti. Dėkoju Graikijai už tai, kad ji buvo mūsų Europos „skydas“ šiuo sunkiu metu.
Ursula von der Layen
Europos Komisijos pirmininkas

Tai labai svarbi žinia, kurią norėtume perduoti Graikijos žmonėms, Europos piliečiams ir visam pasauliui: esame kartu ir esame kartu todėl, nes manome, kad būtina sienų apsauga. Ir, be abejo, dabar labai svarbu veikti atsižvelgiant į situaciją, parodant pagarbą žmogaus orumui, o taip pat tarptautinei teisei.
Charlesas Michelis
Europos Vadovų Tarybos pirmininkas

Graikijos valdžia praneša apie daugiau kaip penkis tūkstančius bandymų kirsti sieną per pastarąją dieną. Areštuoti 45 žmonės.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 61

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....