infa.lt

Greta Thunberg – „Z kartos” šeimos vertybių formavimosi krikštamotė

01 kovo
08:55 2020
Greta Thunberg Bristolyje

Foto: sky.com

Tinder ir kituose pažinčių papildiniuose, naudojamuose išmaniuosiuose telefonuose, rasti tinkamą porą atrodo labai lengva. Tuo pačiu metu Z karta turi kriterijų, žymiai padidinantį brūkštelėjimo į dešinę galimybę – ir tai nėra siejama su lengvabūdiškumu“, – rašo vokiečių leidinys „Die Welt“.

„Matomai, Z karta atrado geriausią komunikacijos, siekiant susirasti partnerį temą, ir tai yra klimato pokyčių tema. Nauja Britanijos pažinčių svetainės „OkCupid“ naudotojų apklausa parodė, kad ši tema praėjusiais metais buvo apie 240% dažnesnė. Be to, apie 88% visų naudotojų yra susirūpinę dėl oro taršos tėvynėje. 51% jų net sako, kad gresiantys klimato pokyčiai yra pagrindinė jų tema – ir vienas iš lemiamų veiksnių pasimatymui”.

Klimato tema ypač svarbi jauniems žmonėms nuo 18 iki 25 metų. Praėjusiais metais Greta Thunberg vardas naudotojų anketose buvo aptinkamas 800% dažniau, rašoma straipsnyje.

Taip pat visame pasaulyje naudojamos „Tinder“ pažinčių programos metinėje statistikoje buvo nustatyta, kad 2019 m. tarp gimusių po 1997 m. naudotojų, klimato krizė buvo viena iš labiausiai paplitusių atviruose profiliuose temų“, – pažymima publikacijoje.

„Tie, kurie priklauso Z kartai, užuot savo profiliuose žymėję keliones, dažniau mini teigiamus tikslus ar misijas. (…) Sąrašo viršuje – „klimato pokyčiai“, „socialinis teisingumas“, „ekologija“ ir „ginklų kontrolė“- šių sąvokų paminėjimas taip pat lemia daugiau sutapimų pažinčių programoje ieškant antrosios pusės“.

Tokiu būdu jaunosios kartos atstovai keičia vertybes ir tai, ką jie laiko svarbiu santykiuose. Ryšium su rezultatais, gautais atlikus „OkCupid” naudotojų apklausą, britų leidinys „The Guardian” jau pavadino šį elgesį – „Thunberging“. Ar terminas bus priimtas – abejotina, bet šiaip jis gana tikslus – informuoja Die Welt..

Tuo pat metu atrodo, kad klimato tema moterims rūpi šiek tiek labiau nei vyrams. „OkCupid“ apklausoje 90% moterų teigė, kad jaudinasi dėl kylančio jūros lygio – vyrų tarpe tokių buvo 83%.

„Ši tema yra tokia populiari tarp jaunų suaugusiųjų, kad „OkCupid“ programoje net buvo įdiegta papildoma funkcija, – apibendrindamas rašo „Die Welt“. – Naudodamiesi filtru galite iš anksto nufiltruoti tuos, kurie neigia klimato problemas. Galbūt, protesto šūkis, kurį buvo galima pamatyti. daugelyje „Penktadienis vardan ateities“ judėjimo mitingų, vis tik turi dvejopą reikšmę: „Aš noriu karšto pasimatymo, o ne karštos planetos“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 150

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...