infa.lt

Graikija ašarinėmis dujomis, Bulgarija kitomis priemonėmis, stabdo nelegalių migrantų srautus

29 vasario
12:07 2020

youtube kadras

Graikijos pasieniečiai panaudojo ašarines dujas tam, kad sustabdytų kelių šimtų migrantų grupę, bandančią patekti į ES iš šiaurės rytų pasienio su Turkija per „Castañes“ kontrolės punktą, praneša euronews.

Tai yra pirmas masinis bandymas po Turkijos valdžios institucijų pareiškimo, kad 72 valandas jos nestabdys nelegalių migrantų ir pabėgėlių, siekiančių patekti į Europą, srautų.

Atėnai praneša, kad Turkijos pareigūnai buvę pasienyje dingo. Graikija griežtina kontrolę iš savo pusės.

„Didelės migrantų ir pabėgėlių grupės susirinko Graikijos pasienyje su Turkija ir bandė nelegaliai patekti į mūsų šalį. Noriu paaiškinti: nelegalus atvykimas į Graikiją nebus leidžiamas. Mes padidinsime savo sienų saugumą. Graikija neprisiima jokios atsakomybės už tragiškus įvykius Sirijoje ir nenukentės nuo kitų šalių priimtų sprendimų padarinių. Aš informavau Europos Sąjungą apie situaciją“, -„ Twitter “parašė Graikijos ministras pirmininkas Kyriakos Mitsotakis.

Vietoj suplanuotos kelionės į Samos salą jis surengė skubų susitikimą su jėgos struktūrų ministrais, šalies ginkluotųjų pajėgų vadovybe ir pakrančių apsaugos atstovais.

„Mūsų šalis priima ir sveikina visus asmenis, turinčius teisėtus kelionės dokumentus, tačiau mes negalime priimti kitų šalių piliečių be kelionės dokumentų“, – žurnalistams sakė piliečių apsaugos ministras Michalis Hrisokhoidis.

Anot Graikijos, Turkija ne tik netrukdo, bet net skatina nelegalių migrantų ir pabėgėlių judėjimą į pasienį.

Ankara tvirtina, kad ji susilpnino sienų su ES kontrolę, nes jai nėra mokamos lėšos, dėl kurių susitarta su Briuseliu už priimamų pabėgėlių išlaikymą.

Tai pažeidžia 2016 m. ES ir Turkijos susitarimą dėl nelegalių migrantų priėmimo, nors apie jo atšaukimą dar nekalbama. Analitikai teigia, kad tokiu būdu Ankara bando priversti Briuselį įsikišti į situaciją Sirijos Idlibe.

Penktadienį į Graikijos Lesbo salą iš Turkijos atvyko apie 70 afganistaniečių – daugiausia moterų ir vaikų. Migrantų skaičius saloje jau viršijo 42 tūkst.

Šimtai žmonių juda per Turkiją link pasienio su Bulgarija, iš kur taip pat buvo atšaukti Turkijos pasieniečiai. Sofija skubiai sugriežtino saugumo priemones. Ministras pirmininkas Boiko Borisovas sukvietė vyriausybę neeiliniam posėdžiui.

Papildymas:

Graikija laikinai uždaro sausumos sieną su Turkija. Panašios priemonės svarstomos Bulgarijoje.

Bulgarijos ministras pirmininkas Boiko Borisovas sakė, kad pasienyje su Turkija skubiai dislokuota armija, žandarmerija ir pasienio policija, kad būtų galima atremti galimą migrantų antplūdį po Ankaros sprendimo netrukdyti Sirijos pabėgėliams judėti į Europą.

Graikijoje, remiantis vietos spaudos pranešimais, Evros muitinė buvo uždaryta penktadienį, o pasienio poste buvo dislokuotos papildomos pajėgos. Šis sienos perėjimo punktas buvo uždarytas dėl to, kad Turkijos pusėje susitelkė nemažas skaičius pabėgėlių migrantų, ketinančių atvykti į šalį.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 217

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...