infa.lt

Turkija atsakė į aviacijos smūgius Sirijoje

29 vasario
09:15 2020

Karo veiksmai Sirijoje | Youtube stop kadras

Turkija ragina visas taikos susitarimo Sirijoje šalis, išreikalauti iš Damasko, citata, „nutraukti nusikaltimus prieš žmoniškumą“, praneša euronews.

Ankara kaltina vyriausybės armiją dėl oro antpuolio, per kurį žuvo daugiau nei 30 Turkijos karių.

Turkija juos vadina kankiniais ir praneša, kad smogė atsakomuosius smūgius Basharo al Asado pajėgoms.

Savo solidarumą su Turkija išreiškė Šiaurės Atlanto Aljansas, pasmerkęs Daamaską ir Maskvą už įtampos eskalavimą regione.

Sąjungininkai smerkia besitęsiančius Sirijos režimo ir Rusijos oro išpuolius Idlibe. Aš raginu juos nutraukti puolimą, gerbti tarptautinę teisę ir palaikyti JT pastangas siekiant taikaus sprendimo.
Jensas Stoltenbergas
NATO generalinis sekretorius

Turkija tvirtina sunaikinusi daugiau nei 200 taikinių, susijusių su Sirijos vyriausybės armija. Pasak šių duomenų, buvo nužudyta ir sužeista daugiau kaip 300 kariškių.

Damaskas tvirtina, kad atmuša vieną po kitos Basharo al-Assado priešininkų ir Turkijos kariuomenės atakas.

Maskva praneša, jog ji paprašė Sirijos sustabdyti karo veiksmus Idlibe, kad Ankara galėtų evakuoti savo kariuomenę. Užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas paskelbė apie tai, kad Rusija pasirengusi dialogui:

„Tarkimės kaip padėti regiono šalims užtikrinti taiką ir stabilumą. Ir atmeskime neokolonijinius, o dažnai ir paprasčiausiai kolonijinius  reikalų sprendimo metodus šiame pasaulio regione“.

Rusijos gynybos ministerija tvirtina, kad Sirijos armija nenorėjo pulti Turkijos kariuomenės, o į vilkstinę oro antskrydis buvo buvo įvykdytas todėl, kad Ankara nepakankamai glaudžiai bendradarbiauja su situacijos Sirijoje sureguliavimo partneriais.

„Pagal koordinates, kurias Turkijos pusė pateikė Rusijos susitaikymo centrui, Behuno rajone nebuvo ir neturėjo būti jokių Turkijos ginkluotųjų pajėgų padalinių“, – sakoma ministerijos pranešime.

Anksčiau Rusijos kariškiai apkaltino Turkiją remiant teroristines grupes Idlibo deeskalacijos zonoje ir vis dėlto pažymėjo, kad jie tęsia bendrus Rusijos ir Turkijos patruliavimus regione.

Nepaisant naujojo situacijos pablogėjimo, Rusija ir Turkija nenutraukia dvišalių konsultacijų. Jos tęsėsi ir penktadienį. Anot Kremliaus, Ankaros iniciatyva buvo surengti telefoniniai pokalbiai tarp prezidentų Vladimiro Putino ir Recepo Tayyipo Erdogano ir svarstoma jų susitikimo galimybė, kuri gali įvykti artimiausiu metu.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 215

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Myndė    -  2020-02-29, 16:03

    Kai teroristai pjaustė galvas ir filmavo bei į internetą kėlė – viskas buvo gerai; kai Turkija (ir ne tik) tiems teroristams ginklus tiekė – viskas buvo gerai; bet vos tik už savo darbelius per pirštelius gavo – kokia isterija kilo…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...