infa.lt

Bausmė provokatoriams, priekaištai himno giedotojams ir „neapykantos virusas“. V. Zelenskis apie neramumus dėl koronaviruso

22 vasario
08:30 2020

Volodymyras Zelenskis

Vasario 21 d., penktadienį, kitą dieną po neramumų Novye Sanžary (Новые Санжары) gyvenvietėje kilusių dėl evakuotų iš Kinijos ukrainiečių, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis kreipėsi į visuomenę. Savo kreipimesi jis pažadėjo nubausti provokatorius, o taip pat pasmerkė Lvovo gydytojų džiaugsmą, kilusį po to, kai jie sužinojo, kad atvykėliai iš Uhano važiuos ne pas juos.

Egzaminas koronavirusu

Savo kalbą Ukrainos Prezidentas pradėjo nuo to, kad situacija su iš Kinijos evakuotais asmenimis tapo Ukrainos visuomenės egzaminu.

Kiekvienos nacijos istorijoje būna momentų, kai jai tenka išlaikyti sunkų egzaminą ir atsakyti į gyvybiškai svarbius klausimus. Ar mes esame, ar mūsų nėra? Ar mes minia, ar vieninga tauta? Ar mes banda, ar tauta? Mes esame gyventojai, ar piliečiai? Ne kartą sėkmingai išlaikėme šį egzaminą. „Koronaviruso ir mūsų piliečių sugrįžimo istorija – tai dar vienas egzaminas mūsų visuomenei”.

Vladimiras Zelenskis pasveikino tuos žmones, kurie sugrįžo į Ukrainą. Jis padėkojo lėktuvo įgulai, grupę lydintiems žurnalistams, ministerijų darbuotojams ir visiems, kurie stengėsi grąžinti ukrainiečius namo. Ir pareiškė, kad valstybės požiūris į pilietį keičiasi.

Ukrainoje gyventojų panika dėl koronaviruso: nenori įsileisti tautiečių grįžtančių iš Kinijos

„Kiekvienas ukrainietis turėtų aiškiai žinoti: mano valstybė manęs nepaliks. Ir nesvarbu, kas aš esu: belaisvis jūreivis, politinis kalinys, aktyvistas, mergaitė su šunimi ar bet kuris paprastas žmogus, atsidūręs naujojo viruso epicentre … Mums kiekvienas ukrainietis yra nepakeičiamas. ” – pasakė Ukrainos vadovas.

Jis taip pat pridūrė, kad dauguma atvykstančių yra 95, 96, 97 metų amžiaus. „Tai faktiškai yra vaikai. Tarp jų yra aštuonerių metų berniukas. Tai yra piliečiai iš beveik visų Ukrainos regionų. Tai yra mūsų ukrainiečiai. Ne raupsuotieji, ne su ragais ir kanopomis, o paprasti normalūs žmonės. Jie praėjo išankstinę apžiūrą ir jie tikrai laukė kitokio priėmimo iš savo gimtosios šalies“, – sakė Zelenskis ir toliau perėjo prie to, kad vakarykščių neramumų kurstytojai bus surasti ir nubausti.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 83

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...