infa.lt

Prezidentas Į Europos Vadovų Tarybą vyksta, kaip pats sako, nusiteikęs rimtoms deryboms

19 vasario
18:29 2020

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda vasario 20 dieną vyks į Europos Vadovų Tarybos darbo sesiją Briuselyje, kur su Europos Sąjungos (ES) lyderiais derėsis dėl Daugiametės finansinės programos.

Lietuva sieks, kad ES biudžetas būtų teisingas ir sąžiningas, o tinkamas finansavimas būtų numatytas tiek tradicinių politikų – sanglaudos ir žemės ūkio, tiek naujų ES darbotvarkės prioritetų – klimato kaitos, migracijos, inovacijų plėtros įgyvendinimui.

„Į Europos Vadovų Tarybą vykstu nusiteikęs sunkioms deryboms, ypač dėl sanglaudos politikos ir tiesioginių išmokų ūkininkams finansavimo.

Lūkesčiai kol kas yra rezervuoti, kadangi naujausias biudžeto pasiūlymas vertintinas tik kaip nedidelis žingsnis į priekį, siekiant suderinti valstybių narių įvairius interesus“, – prieš išvykdamas į Briuselį sakė Prezidentas.

Šalies vadovas akcentavo, kad ambicingai Europos Sąjungos strateginei darbotvarkei įgyvendinti reikalingas tinkamas finansavimas. Lietuva pasisako už 1,11 proc. BNP indėlį į Europos Sąjungos biudžetą.

Lietuva laikysis nuoseklios pozicijos ir pasisakys už didesnį finansavimą sanglaudos politikai bei žemės ūkiui. Taip pat pažymės būtinybę laikytis 2013 m. Europos vadovų sutarimo dėl tiesioginių išmokų lygio visoms valstybėms narėms taikymo jau 2021 m. ir tiesioginių išmokų ūkininkams suvienodinimo su ES vidurkiu svarbą.

Lietuva sieks adekvataus finansavimo kaimo plėtros politikai įgyvendinti, nes šie tikslai tiesiogiai susiję su žaliosios ekonomikos ir žaliojo kurso įgyvendinimo prioritetais, taip pat primins Europos Vadovų Tarybos nariams apie ES įsipareigojimus užtikrinti tinkamą finansavimą Ignalinos atominės elektrinės uždarymo ir Kaliningrado specialiosios tranzito schemos programoms.

Prezidento komunikacijos grupė

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 69

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Prezidentas    -  2020-02-19, 18:55

    .. į Europą vyksta kaulyti išmaldos. Ar to mes tik verti? O kur išdidumas, kur savo pačių noras dirbti ir užsidirbti? Kažkokia ubagų šalis su dvasios ubagais vadovais.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...