infa.lt

Koronavirusas Covid-19: užregistruotos 98 naujos mirtys

18 vasario
11:43 2020

REUTERS

98 mirties atvejai per dieną, bendras mirčių nuo COVID-19 skaičius viršijo 1 800 žmonių, užkrėstų žmonių skaičius per pastarąsias 24 valandas padidėjo beveik dviem tūkstančiais ir viršijo 72 tūkstančius, pasveiko dvylika su puse tūkstančio užsikrėtusių koronavirusu, praneša euronews.

Iš 338 evakuotų iš kruizinio laivo amerikiečių 13 buvo užkrėsti ir jie buvo paguldyti į Kalifornijos ir Nebraskos ligoninių karantino skyrius.

Nebraskos universiteto ligoninės karantino centro direktorius Michaelas Wedmanas žurnalistams sakė, kad „vienas iš pacientų atėjo pas mus, jis buvo nedelsiant paguldytas į karantino skyrių, nes jis serga kitomis lėtinėmis ligomis, nesusijusiomis su COVID-19.

Kiti pacientai jautė diskomfortą viršutiniuose kvėpavimo takuose ir turėjo katarinių ligų simptomus. Visi jie išbus izoliuoti reikiamą laikotarpį “.

Antradienio rytą Kinijos valdžia pranešė, kad koronaviruso protrūkis jau padarė didžiulę žalą toms pramonės šakoms, kurios daugiausia dėmesio skyrė vartojimo prekių gamybai.

Anot „The Associated Press“, mažiausiai 52 milijonai žmonių randasi karantine pačioje Kinijoje, o visi svarbiausi KLR sporto renginiai buvo atšaukti.

Savo ruožtu Japonijos valdžia teigia, kad infekcijų skaičius taip pat auga salynuose, tačiau ekspertai vis dar negali suprasti, kaip būtent šie žmonės buvo užkrėsti.

Tuo tarpu PSO bando užkirsti kelią panikai.

Dieną prieš tai Ženevoje PSO generalinis direktorius Tedros Adhanom Ghebreyesus teigė: koronavirusas „COVID-19, kaip nustatė mūsų ekspertai, yra mažiau mirštamas nuo ligos, nei, pavyzdžiui, atipinės pneumonijos Daugiau nei 80% tų, kurie susirgo COVID-19, galiausiai pasveiko.” .

Kinijos valstybinė televizija antradienio rytą pranešė, kad Uhano ligoninės direktorius mirė nuo naujojo koronaviruso.

Liu Zhimingas tapo pirmuoju medicinos įstaigos Kinijoje vadovu, kuris mirė nuo šios ligos.

Pirmoji informacija apie Liu Zhimingo mirtį pasklido socialiniuose tinkluose ir tik po kelių valandų ši žinia buvo patvirtinta oficialiai.

Šiuo metu (11:40 Lietuvos laiku) užsikrėtusiųjų koronavirusu žmonių skaičius pasiekė – 73 335, mirė – 1 873 žmonės, pasveiko – 12 887 žmonės.

Realiu laiku stebėti visus pasikeitimus koronaviruso plėtros atžvilgiu galima čia

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 187

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...