infa.lt

Realus užsikrėtusių koronavirusu žmonių skaičius Kinijoje gali būti keliolika kartų didesnis

13 vasario
09:35 2020

REUTERS

Vis daugiau tyrėjų daro išvadą, kad Kinijos valdžia manipuliuoja koronaviruso epidemijos plitimo statistika.

Londono imperatoriškojo koledžo gydytojai mano, kad tikrasis vien tik Uhane, ligos epicentre, užkrėstų žmonių skaičius yra 19 kartų didesnis nei pateikiamas oficialiose ataskaitose.

Remiantis naujais vertinimais, infekcija Kinijos Uhano mieste, infekcijos epicentre, gali būti gerokai didesnė nei tie beveik 20 tūkstančių apie kuriuos pranešė KLR vyriausybė. Londono „Imperial College“ tyrėjai apskaičiavo, kad kiekvienam patikrintam ir diagnozuotam tenka 18 kitų viruso nešiotojų, apie kuriuos gydytojai nežino, rašo Busines Insider.

Analizė pagrįsta infekcijos plitimo, kuri gali būti stebima už žemyninės Kinijos ribų, tyrimu. Mokslininkai atkreipė dėmesį į 750 keleivių, kurie grįžo namo iš Uhano valdžios atsiųstais lėktuvais. Grįžę jie buvo patalpinti į karantiną ir iš karto pravesta diagnostika. Daugelis buvo užsikrėtę, kai kurie iš jų vis dar neturėjo jokių ligos simptomų.

Palyginę infekcijos plitimo greitį su Uhano gyventojų skaičiumi, mokslininkai padarė išvadą, kad iš tikrųjų infekcijos atvejų turėtų būti daug daugiau.

Skaičiavimai leidžia daryti prielaidą, kad iki sausio 31 d. kiekvieni 220 iš 100 000 Uhano gyventojų buvo užkrėsti. Mieste gyvena 11 milijonų žmonių. Tai reiškia, kad iki to laiko infekcija galėjo paveikti mažiausiai 24 000 gyventojų. O valdžios institucijos pranešė tik apie 1242 užsikrėtusius mieste.

Prasidėjus protrūkiui, Uhano sveikatos apsaugos sistemą greitai užplūdo užsikrėtusieji. Ligoninėse trūko vietų ir vaistų, įskaitant diagnostinius preparatus.

Į sausio pabaigą žmonės pranešė, kad atlikti seilių analizę yra taip pat realu, kaip laimėti loterijoje. Pasak „Reuters“, visi viruso pavyzdžiai iš pradžių buvo siunčiami į vieną laboratoriją, esančią Pekine. Dabar jie analizuojami Hubei provincijoje, kur randasi Uhanas.

Tyrimo autoriai pabrėžia, kad neįmanoma atlikti analizės visiems Uhano gyventojams. Oficiali statistika visada apima tik pačius sunkiausius ligos atvejus, ypač ankstyvose epidemijos stadijose, kai diagnostikos galimybės yra ribotos.

Abejonių, ar pasaulio šalių valdžios ir gydytojai stebi tikrąjį įvykio vaizdą, turi ir PSO generalinis direktorius Tedros Ghebreyesus. Jis išreiškė susirūpinimą tuo, kad Covid-19 virusą platina žmonės, kurie niekada nebuvo Kinijoje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 323

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. gamta    -  2020-02-13, 10:43

    per kančias į rojų.
    Kinai taps viena stipriausių ir įtakingiausių rasių pasaulyje, nes dabar jie įgys atsparumą koronavirusui. Nei neminint fakto, kad jau jie sėdi aukštoje pozicijoje.
    Kinai, tai ne nutukę amerikiečiai ir ne nykstantys europiečiai.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...