infa.lt

Ar tikrai būtina praeiti 10 tūkstančių žingsnių į dieną, kad išlaikytume gerą fizinę formą?

11 vasario
09:45 2020

Mergina bėgikė

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) rekomenduojamas vaikščiojimas yra vienas iš paprasčiausių fizinių pratimų, norint išlaikyti tinkamą kūno būklę ir pagerinti savo sveikatą. Sąžiningiausi iš mūsų tai matuoja naudodamiesi programa ar žingsniamačiu. Tikslas: pasistengti praeiti 10 tūkstančių žingsnių. per dieną bet kokia kaina. Nei daugiau, nei mažiau. Bet iš kur šis skaičius yra? Ar jį patvirtino mokslas? ” – užduoda klausimą Le Figaro žurnalistė Tiphaine Honnet.

Iki šiol nė vienas mokslinis tyrimas nepatvirtino šių žodžių, mano gydytoja Martine Duclos, Nacionalinės fizinio aktyvumo ir sėslaus gyvenimo būdo observatorijos (ONAPS) mokslinio komiteto prezidentė. Tiesą sakant, šis skaičius atsirado per pirmąsias Tokijo olimpines žaidynes 1964 m., kai „Yamasa“ išleido žingsniamatį pavadinimu „Manpo-kei“. Įmonės parinktas šūkis? „Išmatuokime savo 10 tūkstančių žingsnių“, – rašoma straipsnyje.

„Duomenys vėliau buvo patvirtinti Kyushu (Japonija) sveikatos ir gerovės universiteto tyrėjo Yoshiro Hatano tyrime, tačiau jo tyrimo objektu buvo Japonijos gyventojai“, – primena žurnalistė.

„Vidutinio japono antropometriniai duomenys yra mažesni nei vidutinio vakariečio, – teigė ONAPS prezidentė. Todėl neįmanoma jų pritaikyti eiliniam prancūzui”.

„Geros naujienos Prancūzijai, pasak ONAPS, yra tai, kad dienos kvota norint išlaikyti gerą fizinę formą yra sumažinta iki 5000–6000 žingsnių. Reguliariai taikant šią fizinę veiklą “ 30–40 procentų sumažėja vėžio, II tipo diabeto, širdies ir kraujagyslių ligų rizika“, – tvirtina kardiologas ir dietologas Fredericas Saldmannas.

Kaip mes galime kiekybiškai įvertinti šį judėjimą? Mes žinome, kad geri indikatoriai yra žingsniamačiai ir specializuotos žingsnių matavimo programos, taip pat ir išmanieji laikrodžiai.

PSO rekomenduoja žmonėms nuo 18 iki 64 metų savaitės eigoje mankštintis vidutinišku intensyvumu 150 minučių (t. y. apie dvidešimt minučių per dieną) arba bent 75 minutes nuolatinės apkrovos fizinei ištvermei palaikyti, arba taikyti jų abiejų derinį“, – rašo „Le Figaro.

„Eidami iš autobusų stotelės į darbą, iš biuro į kopijavimo centrą arba nuo lovos iki sofos … mes galėtume su vargu per visą dieną sugraibyti tuos žingsnius tai čia, tai ten.

Tačiau veiksmingiausias bus intensyvumo ir nepertraukiamumo derinys. „Cukrų deginti pradedame tik po pirmųjų dvidešimt minučių, – primena Fredericas Saldmannas. – Pasibaigus šiam laikui organizmas puola blogus riebalus, o po to išskiria daugiau nei 1000 apsauginių molekulių”. Taigi, ko gi mes laukiame, kad iškištume nosį į gatvę? “- klausia straipsnio autorė.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 143

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...