infa.lt

Algimantas Rusteika. Metė kablį – ir andriai, monikos ir šiaip sisteminės srūtos, godžiai, spontaniškai griebė slieką

03 vasario
13:14 2020

Algimantas Rusteika

Dėl Eglės. Nei tai blogai, nei tai gerai, tiesiog supraskime, kas vyksta. O vyksta viešųjų ryšių akcija rengiantis rinkimams. Ir tokioje Lietuvoje, kokia, deja, dabar yra, ši akcija savaip geniali ir, deja, tikrai rezultatyvi.

Metė kablį – ir andriai, monikos ir šiaip sisteminės srūtos godžiai, spontaniškai griebė slieką – kokia proga, mums kiša valdžion kavianską šustaucką Nr.2, tai pasismaginsim!

Ir visas UAB Lietuva akcininkų ir fanų burbulas ištryško – štai kokie lūzeriai, pasityčiokim!

Kiek piktdžiugos, kad nepasirūpinta (kaip visada, beje) bent veidmainiškai „vardan tos” padejuoti. Tiesiog surengtos spjaudymo į taikinį varžybos, kas tirščiau, kas asmeniškiau, pasirodykim, kokie demokratiški ir tolerantiški!

Esminė jų klaida. Nes tai darbas saviesiems, kuris nei kiek nepadidina pasekėjų. Tikra politinė agitacija visada skiriama ne burbulo saviesiems, o kitiems ar bent abejojantiems ir skirta padidinti šalininkų skaičių.

Tokia sisteminė patyčių lavina sukėlė tik momentinę sistemininkų fanų ovaciją ir nieko daugiau. Tokia sena, nuvalkiota žinutė, kurią jie dešimtmečiais skanduoja savo apgailėtinuose komentaruose ir laidose – „Jie yra nemokšos, nevykėliai, marginalai!”.

O kitai Lietuvai, skurdo, nusivylimo ir nuskriaustųjų, teisingumo ir tikrų permainų valstybėje laukiantiems, pasiųsta kita žinutė „Dvaras mūsų neapkenčia ir iš mūsų tyčiojasi!”, kuri sukėlė natūralią atsakomąją reakciją – niekas taip nesuvienija, kaip bendras priešas ir emocija, tą visi atsimenam nuo Sąjūdžio.

Adresuota tam tikrai visuomenės daliai, kuri nelabai domisi politika, tačiau vadovaujasi emocijomis – nusivylusiųjų viskuo stovykloje, kur taip pat vyksta kova dėl būsimų balsų, ši akcija tikrai padidino šalininkų jos autoriams.

Visi iki vieno, įskaitant ir pačią Eglę, supranta, kad absoliučiai neturi jokių kompetencijų Seimo nario darbui, juolab jokių šansų juo tapti, tačiau niekas to rimtai ir neprojektuoja, viešųjų ryšių akcijai tai visiškai nesvarbu. Per emociją einama į rinkėjus ir tiek, ši tema dar bus eksploatuojama, vis įmetant naujų tekstų feisbukuose tol, kol pavyks išlaikyti žmonių dėmesį.

Po to bus pauzė ir istorijos užbaigimui Eglė viešai atsisakys dalyvauti Seimo rinkimuose, nes sąrašo ji tikrai nesustiprins. Bus pasirinktas pažemintos, vargšės moters, iš kurios pasityčiota, socialinės aukos vaidmuo – beje, be jokios vaidybos ar nenatūralumo, nes taip tikrai ir yra.

Abejojančiųjų šia akcija lūkesčiai bus atpirkti užuojauta, autorių supratimu ir Eglės susipratimu.

Tai ir vėl bus teigiamas rezultatas, pridės akcijos autoriams žinomumo. Rinkiminės technologijos daug kuo panašios į verslo marketingą, geriau perkama ta prekė, kuri yra reklamoje, yra žinoma ir nuolat šmėžuoja viešumoje.

Emocija ir socialinio keršto motyvacija yra galingas ginklas nomenklatūros užvaldytoje valstybėje.

Neperšu vertinimo, tik pateikiu savo įvykių supratimą. Patys spręskit, ar tai gerai, ar blogai, ar galima politinio tikslo siekti tokiu būdu, ar ne, kas gali būti tuo pralošta ar laimėta.

Tačiau tiksliai žinau, kas pralaimės.

Eglė bus išspausta kaip citrina ir padėta į šalį.

Ir po pusmečio jos niekas nebeprisimins.

šaltinis: Facebook

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 147

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Rasa    -  2020-02-05, 20:35

    Pamenat nausedos priesrinkimini cirka apie mociute religinga ? Va kaip reikia:-)

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....