infa.lt

Koronavirusas vis stiprėja, įspėja Kinijos valdžia

26 sausio
13:36 2020

REUTERS

Kinijos valdžia praneša, kad koronavirusas 2019-nCoV įgyja vis daugiau galimybių persiduoti nuo žmogaus žmogui, todėl užkrėstų žmonių skaičius didės. Naujausiais duomenimis, susirgusiųjų skaičius jau yra didesnis nei du tūkstančiai, mirusių 56 žmonės, praneša BBC

Kinijos nacionalinės sveikatos komisijos vadovė Ma Jiaowei Pekino spaudos konferencijoje teigė, kad apie koronavirusą mažai žinoma, todėl sunku numatyti, kokia rizika siejama su jo mutacija.

Ji pridūrė, kad viruso inkubacinis laikotarpis yra nuo vienos iki 14 dienų, tačiau užsikrėtę gali perduoti jį kitiems žmonėms net inkubaciniu laikotarpiu, ko nebuvo sunkaus ūminio respiracinio sindromo (SARS – SŪRS) epidemijos metu 2002–2003 m.

Tai reiškia, kad žmonės, kurie neturi jokių simptomų, gali būti ligos nešiotojais – šiuo atveju daug sunkiau kovoti su ligos plitimu.

Šeštadienį Kinijoje prasidėjo Naujieji metai pagal Mėnulio kalendorių, ir šiuo laikotarpiu milijonai žmonių visoje šalyje grįžta namo praleisti atostogų su savo šeima.

Keli Kinijos regionai įvedė žymius žmonių judėjimo apribojimus.

Manoma, kad epidemijos protrūkis kilo laukinių gyvūnų turguje Uhan mieste, kuriame gyvena apie 11 milijonų žmonių; Tai Hubei provincijos administracinis centras. Jau keletą dienų miestas yra karantine, o nuo sekmadienio centrinėje Uhano dalyje įprastinėmis transporto priemonėmis judėti draudžiama.

Kinija taip pat uždraudė prekybą laukiniais gyvūnais parduotuvėse, turguose ir restoranuose, taip pat parduotuvių tinkluose visoje šalyje. Kaip žinia, tradicinėje kinų virtuvėje naudojama daug receptų, pagrįstų laukinių ir egzotiškų gyvūnų, paukščių ir roplių mėsa.

Kinijos žemės ūkio ministerijos pranešime teigiama, kad draudimas buvo įvestas sekmadienį ir yra visuotinio pobūdžio.

JAV valstybės departamentas pranešė, kad JAV konsulatas antradienį bus evakuojamas iš Uhano. Pasiuntinybės darbuotojai iš Kinijos bus išvežami specialiu oro reisu. Pasak Valstybės departamento, šiuo skrydžiu į San Franciską galės pasinaudoti Kinijoje esantys Amerikos piliečiai, kuriems kyla rizika užsikrėsti virusu.

Tuo tarpu britų virusologai perspėjo apie realią galimybę, kad Kinijos valdžia nesugebės susidoroti su viruso plitimu. Didžiojoje Britanijoje viruso pretekstu šiuo metu tiriami 34 žmonės, pastarosiomis dienomis atvykę iš Kinijos.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 313

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......

juokas parėmė iš info.lt dėl Pugačiovas paskelbta agentė visi žino o jus tik dabar savo...

Rusijos paleistos naikinančios raketos taip pat yra karinės raketos, kaip ir NATO raketos....

Nepasidalino otkatu?...

ant briaunos dar gali nukristi...