infa.lt

Izraelis sunerimo – po trijų mėnesių jo politikai gali būti areštuojami užsienyje pagal slaptus orderius

13 sausio
07:00 2020

Tarptautinis Baudžiamasis teismas

Po trijų mėnesių Izraelio politikai ir kariškiai gali būti sulaikomi šalyse, kurios pripažįsta Tarptautinio baudžiamojo teismo (TBT) Hagoje jurisdikciją, o po to išduodami TBT. Sulaikymai gali būti pradėti remiantis slaptais arešto orderiais.

Apie tai pranešė Izraelio leidinys „Israel Ha-Yom“, informuodamas skaitytojus apie praėjusią savaitę vykusį gynybinio-politinio ministrų kabineto posėdį.

Kabinetas įvertino įvykių raidą pagal šį neigiamą scenarijų kaip labai tikėtiną.

Orderiai gali būti išduodami atžvilgiu tų, kurie daugiau ar mažiau dalyvavo rengiant ir įgyvendinant daugybę antiteroristinių operacijų, pavyzdžiui, „Tsuk Eitan“, arba saugumo operacijas per „Hamas“ „grįžimo žygius“ prie skiriamosios tvoros.

Kabineto posėdyje buvo ypač pažymėta, kad politikai ir kariškiai, kurie priėmė sprendimus dėl būsto plėtros Jeruzalėje, Judėjoje ir Samarijoje, taip pat gali būti areštuoti. Diskusijos dalyviams buvo pranešta, kad tokia priežastis dėl teisinių niuansų gali tapti dar reikšmingesnė, nei dalyvavimas rengiant ir vykdant antiteroristines operacijas.

Kalba eina apie visas Vakarų Europos šalis, Kanadą, JAV, Rusiją, Australiją, Lotynų Amerikos ir daugumą Afrikos šalių.

Kabineto posėdyje buvo aptartos galimos įvaizdžio ir ekonominės problemos, jei TBT atliktų Izraelio atžvilgiu tyrimą, apie kurį anksčiau pranešė TBT organizacijos generalinė prokurorė Fatou Bensouda.

Susitikimo dalyviams buvo pristatyti šios problemos sprendimo variantai. Leidinys šių galimybių nenurodo.

Praėjusių metų pabaigoje, likus kelioms valandoms iki tarpžinybinės komisijos, kuriai buvo pavesta skatinti Jordanijos slėnio aneksiją, posėdžio pradžios, jos nariams buvo pranešta apie renginio atšaukimą.

Šis sprendimas buvo priimtas baiminantis, kad Hagos teismo generalinė prokurorė paskelbs preliminaraus audito rezultatus, kurie, jei posėdis būtų buvęs surengtas, galėtų pagilinti teismo ir Izraelio konfliktą.

Ekspertai daro prielaidą, kad Jordanijos slėnio aneksijos tema gali būti įšaldyta ilgam. Prisiminkite, kad ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu paskelbė apie aneksiją tiesiog 22-ųjų Kneseto rinkimų išvakarėse.

Šis pareiškimas sulaukė teigiamo įvertinimo iš daugelio „Kneseto“ frakcijų ir buvo nuspręsta sudaryti tarpžinybinę komisiją, kuriai vadovautų Ministro Pirmininko kanceliarijos generalinis direktorius Ronenas Peretzas.

Neužilgo iki tol Izraelio užsienio reikalų ministras Israelis Katzas pareiškė, kad Jeruzalė nusprendė negriauti Khano al Ahmaro (beduinų kaimas) dėl to, kad tai Hagos teismo gali būti įvertinta kaip „paskutinis lašas“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 182

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Tiesa    -  2020-01-13, 07:19

    Tai zingsnis i prieki kai isrinktosios antikristo sektos teroristai kurie platina po pasauli savo nusikalstama ideologija bus sulaikomi ir manyt bus teisiami uz terorizma

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Na kur jie gali būti areštuojami jei visą paasaulį valdo?    -  2020-01-13, 10:23

    Areštuojami,ir tai turbūt tik palestinoje, kuri padaryta bendantė tokia kaip lietuvos žmonės. Ginklai atimti, viskas valstybės”suskaičiuota”, kad karo atveju bus paimta iš jų. O kariuomenė ir policija – turčių, galios įtakos svertų klinotojų rankose… Amen

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Teise zinoti    -  2020-01-13, 14:17

    Zydai yra su reptiliju mentalitetu viskas galima jeigu is viso to bus naudos jie vadovaujasi antikristo tikejimu kuris itvirtintas ju talmuduos vienas is ju zydai ir gojai galima paskaityti internete

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...