infa.lt

WSJ: JAV reikalauja iš Turkijos uždaryti savo pasienį ISIL smogikams

28 lapkričio
14:25 2015

wsj.com

Erdogan ObamaAmerikiečių valdžia daro spaudimą Turkijai, reikalaudama dislokuoti tūkstančius kariškių išilgai 60 mylių ilgio Turkijos pasienio linijos su Sirija, praneša Wall Street Journal. Turkijos kariškiai turi uždaryti šį pasienio ruožą, kurį, pasak JAV valdininkų, naudoja „Islamo valstybė“ vykdydama „užsienio smogikų perkėlimą į karo veiksmų zoną ir iš jos“.

Žaidimo taisyklės pasikeitė. Užteks reiškia užteks. Pasienį būtina uždaryti, – cituoja leidinys neįvardinto aukšto pareigūno iš JAV administracijos žodžius.Tai tarptautinė grėsmė, išeinanti iš Sirijos ir pereinanti per Turkijos teritoriją“.

Jungtinės Valstijos, pažymima straipsnyje, oficialiai nepatikslino, kiek būtent karių reikėtų papildomai dislokuoti išilgai minimo pasienio ruožo. Pasak šaltinio Pentagone, tam, kad būtų pilnai kontroliuojamas šis ruožas, gali prireikti ne mažiau 10 tūkstančių kariškių.

Kaip mano amerikiečių valdininkai, – didelio skaičiaus kariškių dislokavimas turkų-sirų pasienyje, įskaitant pėstininkus ir artileriją, gali tapti „labiausiai realistiniu būdu uždaryti svarbiausius tranzito maršrutus, kuriais remiasi ISIL, ir tuo pačiu sulaikyti smogikų srautą į Europą“.

Kol kas neaišku, kaip Ankara sureaguos į šį reikalavimą, rašo leidinys. Turkų oficialūs asmenys sutiko su tuo, jog būtina griežtesnė pasienio kontrolė. Taip pat jie pareiškė, jog ėmėsi eilės priemonių šia kryptimi. Be to, turkų valdininkai leido suprasti, jog Pentagono įvardinti skaičiai gerokai „išpūsti“, tačiau atsisakė pasakyti, kike, jų nuomone, kariškių būtina tokios iniciatyvos realizacijai“.

Mainais į rimtesnes pastangas skirtas kovai su „Islamo valstybe“, Turkija nori gauti iš Europos didesnę ekonominę pagalbą, sprendžiant 2,2 milijono Sirijos pabėgėlių klausimą, pabrėžia leidinys.

Be to, Ankara tikisi gauti palaikymą sukuriant „saugumo zoną“ Sirijoje. Tačiau, kaip pažymima Wall Street Journal straipsnyje, Obamos administracija kol kas šią idėją atmetė, palaikiusi ją per daug rizikinga ir sudėtinga.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 159

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......

juokas parėmė iš info.lt dėl Pugačiovas paskelbta agentė visi žino o jus tik dabar savo...

Rusijos paleistos naikinančios raketos taip pat yra karinės raketos, kaip ir NATO raketos....

Nepasidalino otkatu?...

ant briaunos dar gali nukristi...