infa.lt

Baltarusija tikisi sausio pabaigoje atnaujinti naftos produktų eksportą iš Rusijos

05 sausio
09:59 2020

REUTERS

Baltarusija tikisi sausio pabaigoje atnaujinti naftos produktų eksportą iš Rusijos Federacijos, praneša Reuters, remdamasis BelTA agentūra po to, kai Minskas anksčiau paskelbė, jog paros eigoje gaus pirmąją šiais metais Rusijos naftos partiją, kurios tiekimas buvo nutrauktas ginčų dėl kainų pasekoje.

Šeštadienį „Belneftechim“ paskelbė, kad baigia dokumentus dėl pirmosios naftos partijos pompavimo.

„Žaliavų, kurias tikimasi pristatyti artimiausiu metu, kiekis, o taip pat sukauptos atsargos užtikrins nepertraukiamą vidaus naftos perdirbimo gamyklų darbą 2020 m. sausio mėnesį“, – teigiama koncerno pranešime.

Vėliau, tą pačią dieną „Transneft“ paskelbė gavusi paraišką pumpuoti 130 000 tonų naftos Baltarusijos naftos perdirbimo įmonėms (NPĮ).

Valstybinė informacijos agentūra „BelTA“, cituodama „Belneftechim“ pirmininko pavaduotoją Vladimirą Sizovą, pranešė, kad pristatymas į „Naftan“ perdirbimo gamyklą atnaujintas šeštadienio vakarą ir, kad dienos pabaigoje Baltarusija tikisi išpumpuoti 6000 tonų naftos.

„Apdorojant maršruto paraiškas, bus pridėta apimčių, ir bus tiekiama taip pat ir į Mozyr naftos perdirbimo gamyklai“, – sakė Sizovas.

Nesulaukęs kompensacijos už mokestinį manevrą, Minskas prašo Rusijos tiekėjų atsisakyti tiekimo priemokų.

„Belneftechim“ šeštadienį sakė, kad pirmoji šių metų naftos partija bus pristatyta be priemokos.

Baltarusija užima svarbią vietą naftos ir dujų tranzite iš Rusijos į Vakarų Europą per „Družba“ vamzdyną, kuris tiekia naftą Lenkijai, Vokietijai, Slovakijai, Vengrijai ir Čekijai.

Nutraukus naftos tiekimą iš Rusijos Federacijos, Baltarusija paskelbė sustabdžiusi naftos produktų, kurių apimtys per metus siekia apie 12 milijonų tonų, eksportą.

Metinis naftos tranzitas per Baltarusiją į Europą siekia 60 milijonų tonų, tačiau praėjusiais metais Minskas mano, kad šis naftos kiekis sumažės 10% dėl šių metų pavasarį ir vasarą įvykusio incidento su Rusijos užteršta nafta.

Naftos tiekimo Baltarusijai nutraukimas jok kas neturėjo įtakos naftos tranzitui.

Pristatymai iš Rusijos į Baltarusiją nutrūko po to, kai abi valstybės negalėjo suderinti susitarimo sąlygų 2020 metams. Šiuo metu derybos tęsiasi.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 97

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....