infa.lt

Nuo sausio 1 pensininkams padidėjo pensijos

03 sausio
18:19 2020
Pensijų grafikas

šaltinis: Sodra

Pasitinkant ir žengiant į naujus, 2020 metus, senjorai gali pasidžiaugti augančiomis pensijomis ir didesnėmis priemokomis prie mažiausių pensijų. Vidutiniškai senatvės ir netekto darbingumo pensijos kitąmet augs daugiau nei 9 proc. ir pirmą kartą viršys darbo užmokesčio augimą. Vidutinė pensija augs apie 34 eurus ir padidės iki 377 eurų sumos, o vidutinė pensija su būtinuoju stažu – iki 399 eurų.

Augs ir šalpos pensijos. Neįgiję būtinojo darbo stažo, kuris yra ne mažiau kaip 15 metų, tačiau slaugė namuose neįgaliuosius ar išauginę ne mažiau kaip penkis vaikus, gaus 1,5 šalpos pensijų bazės dydžio šalpos senatvės pensiją, kurios suma sieks 210 eurų.

Didės ne tik senatvės ir šalpos pensijos, bet ir netekto darbingumo (neįgalumo) pensijos. Valstybės ir „Sodros“ biudžetuose senatvės ir netekto darbingumo pensijoms skiriama 239,8 mln. eurų didesnė suma nei pernai. Dar 12,3 mln. eurų suma iš valstybės biudžeto skirta priemokoms mažiausių pensijų gavėjams.

Seimas taip pat inicijavo ir priėmė įstatymų pakeitimus, kurie leis pirmą kartą po 2008–2009 metų krizės pradėti kompensuoti per finansinę krizę sumažintas pareigūnų ir karių, mokslininkų, našlių ir našlaičių pensijas, maitintojo netekimo pensijas, ištarnauto laiko pensijas, kompensacijas už ypatingas darbo sąlygas, kompensacines išmokas buvusiems teatrų ir koncertinių įstaigų kūrybiniams darbuotojams, šalpos kompensacijas. Bus kompensuojama 10 proc. netektų paminėtųjų pajamų.

„Darėme ir darome viską, kad valstybės ir „Sodros“ biudžetai augtų, o žmonės galėtų pajusti jų augimą savo didėjančiomis pajamomis. Vien pensijos per šią Seimo ir Vyriausybės veiklos kadenciją vidutiniškai augo  42 proc. Taip  sparčiai jos nėra augusios niekada anksčiau.

Svarbu ir tai, kad mūsų kadencijos metu „Sodros“ skola, siekusi 3,7 mlrd. eurų sumą, buvo panaikinta, o šių metų viduryje „Sodros“ rezervas pasieks pusę milijardo eurų.

Tai taps ateities senjorų pajamų stabilumo garantu“, – sako Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 493

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. as    -  2020-01-03, 21:03

    košmaras….grazinkit kainas iki euro tada galit girtis, bet ir tai netavo maone,o butkes 2016m įstatymas ..o dabar tai niekinis dalykas,,,žeminimas didziulis žmogaus…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....