infa.lt

Turkijos premjeras: Numuštas lėktuvas neturi atitraukti pasaulio nuo kovos su ISIL

27 lapkričio
10:05 2015

thetimes.co.uk

Davutoglu

nuotrauka: Reuters

Tas faktas, jog Turkijos oro erdvėje buvo numuštas neatpažintas lėktuvas, nebuvo – ir nėra – aktu, nukreiptu prieš kažkokią konkrečią šalį“, – pareiškė savo straipsnyje, skirtame The Times, Turkijos premjeras Ahmetas Davutoglu.

Turkų premjeras pažymėjo, jog Turkija ir toliau gins savo teritorinį neliečiamumą. Tačiau, kaip bebūtų, jis pabrėžė, kad jo šalis ir jos sąjungininkai ruošiasi bendradarbiauti su Rusija siekiant įtampos sumažinimo.

Tuo pačiu, Davutoglu pareiškė, jog šis incidentas neturėtų „atitraukti mūsų dėmesio nuo to tikslo, kuris mus sieja“. „Tarptautinės bendrijos nariai neturi susipriešinti tarpusavyje. Priešingu atveju vienintele laimėtoja taps „Islamo valstybė“ ir Sirijos režimas”, – rašo Turkijos premjeras, tuo pačiu pastebėdamas, jog ir ISIL, ir Asado režimas egzistuoja „simbiotinių santykių“ dėka.

Turkijos vyriausybės vadovas teigia, jog tarptautinė bendruomenė nesugebėjo susikoncentruoti kovai su „Islamo valstybe“. Vietoje to „yra bombarduojamos pozicijos tų jėgų, kurios neturi nieko bendro su „Islamo valstybe, o taip pat grupių, kovojančių su Asado režimu“. Davutoglu ypatingai išskiria Rusiją kaip šalį, kuri, jo nuomone, nekovoja su „Islamo valstybe.

Tarp kitko, jis rašo, jog būtina „nepasiduoti pagundai pradėti keistis abipusiais kaltinimais“, o „susikoncentruoti ties suderintais veiksmais“. „Atėjo laikas duoti ryžtingą atkirtį „Islamo valstybei“. Bendri veiksmai, kuriuos naudoja skirtingos stiprios JAV, ES, Rusijos, Turkijos ir kitų šalių pusės, gali persverti situaciją ir ją persvers“, – rašo Davutoglu.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 151

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. ale,    -  2015-11-27, 17:14

    Juokdarys, matai, jie ginasi neaišku nuo ko, o tuo pat metu kaip užsuktas automatiškai išsiduoda: „Turkijos vyriausybės vadovas teigia, jog tarptautinė bendruomenė nesugebėjo susikoncentruoti kovai su „Islamo valstybe“. Vietoje to „yra bombarduojamos pozicijos tų jėgų, kurios neturi nieko bendro su „Islamo valstybe“ , o taip pat grupių, kovojančių su Asado režimu“. Davutoglu ypatingai išskiria Rusiją kaip šalį, kuri, jo nuomone, nekovoja su „Islamo valstybe.”

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....