infa.lt

JAV Senatas patvirtino sankcijas prieš kompanijas, statančias „Nord Stream-2“ dujotiekį

20 gruodžio
08:22 2019

JAV Senatas antradienį patvirtino įstatymo projektą, kuriuo įvedamos sankcijos įmonėms, statančioms „Nord Stream-2“ dujotiekį, tačiau neaišku, ar šios priemonės sulėtins projekto pabaigą, praneša REUTERS.

Dabar įstatymo projektas bus išsiųstas į Baltuosius rūmus, tikimasi, kad jį pasirašys JAV prezidentas Donaldas Trampas (Donald Trump).

Respublikonų senatorius Jimas Rišas, Senato užsienio reikalų komiteto pirmininkas, teigė, kad sankcijos trukdys baigti projektą ir taps „svarbia priemone kovojant su kenksminga Rusijos įtaka ir apsaugant Europos energetikos sektoriaus vientisumą“.

„Gazprom“ įgyvendina 1230 kilometrų ilgio ir 55 milijardų kubinių metrų dujų pralaidumo per metus dujotiekio projektą, pritraukdamas Britanijos-Olandijos „Shell“, Vokietijos „Uniper“ ir „Wintershall“, Prancūzijos „Engie“ ir Austrijos OMV investicijas.

Abiejų dujotiekio vamzdynų tiesimas buvo baigtas Vokietijos, Suomijos ir Švedijos vandenyse. „Nord Stream 2 AG“ liko nutiesti dujotiekio atkarpą tik Danijos vandenyse.

Danija spalio pabaigoje suteikė Rusijai leidimą statyti „Nord Stream-2“ per šios šalies žemyninį šelfą.

Projektas sulaukė kritikos iš JAV ir keleto Rytų Europos, Skandinavijos ir Baltijos šalių, kurios bijo augančios Europos priklausomybės nuo rusiškų dujų ir Rusijos Federacijos atsisakymo tiekti kurą per Ukrainą.

JAV įstatymų leidėjai sako, kad Ukraina gali prarasti milijardus dolerių pajamų iš tranzito, jei bus pastatytas dujotiekis.

Sankcijos įpareigoja JAV valstybės sekretorių per 60 dienų paskelbti ataskaitą apie laivus, kurie dalyvauja klojant vamzdžius „Nord Stream-2“ ir „Turkish Stream“.

Jei įmonė bus įvardinta šiose ataskaitose, ji bus įtraukta į Vašingtono „juodąjį sąrašą“, nebent prezidentas nuspręstų, kad bendrovė palaipsniui nutraukia šias operacijas.

Prezidentas taip pat gali panaikinti sankcijas dėl nacionalinio saugumo priežasčių.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 77

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....