infa.lt

10 Priežasčių nesirinkti samdomo darbo

24 lapkričio
21:28 2015

DarbasStivas Pavlina

Vien dėl pramogos aš neseniai uždaviau Erin klausimą: „Dabar kai vaikai yra vasaros mokykloje, ar tu nemanai, kad jau pats laikas tau išeiti laukan ir susirasti sau darbą? Man nesmagu tave matyti taip ilgai būnant be darbo.

Ji nusišypsojo ir pasakė, „Oho. Aš jau taip ilgai bedarbė. Tai keista… man tai patinka!”

Nė vienas iš mūsų nedirba nuo 90-ųjų (mano vienintelis darbas buvo 1992), taigi mes jau gan ilgai esame įdarbinę patys save. Mūsų namuose populiarus pokštauti, sakant vienam iš mūsų: „Gal tau jau laikas būtų susirasti darbą, varguoli!“

Tai kaip scena iš filmo „Trys marionetės“ („The Three Stooges“) kur Moe siūlo Kurly eit susirasti darbą, ir Kurly atšauna, sakydama, „Ne, prašau… tik ne tai! Bet kas, tik ne tai!“

Juokinga yra tai, jog, kai žmonės pasiekia tam tikrą amžiaus ribą, po koledžo baigimo, – jie kažkodėl galvoja, kad jau laikas eiti ir susirasti darbą. Bet kaip ir daugelis dalykų kuriuos daro masės, vien tik dėl to, kad tai daro visi, tai dar nereiškia, jog tai yra gera idėja. Faktiškai, jei tu pakankamai protingas, darbo susiradimas yra blogiausias dalykas, kurį tu gali padaryti tam, kad išlaikyti save.

Yra žymiai geresnių būdų užsidirbti pragyvenimui, nei parduoti save į vergovę pagal sutartį.
Štai kelios priežastys, dėl kurių tu turėtum daryti viską, kas tik tavo valioje, kad išvengtum samdomo darbo:

1. Pajamos kvailiems.

Darbo susiradimas ir savo laiko keitimas į pinigus gali atrodyti kaip gera idėja. Tik yra viena problema. Tai kvaila! Tai pats kvailiausias būdas, galintis generuoti tau pajamas! Tai iš tikrųjų yra pajamos kvailiems.

Kodėl susirasti darbą yra kvaila? Todėl, kad jums moka tik tada, kai jūs dirbate. Ar jūs nematote tame problemos, ar jau jūs tiek visapusiškai praplautomis smegenimis, jei galvojate, kad pagrįstai ir protingai gauti pajamas galima tik dirbant? Ar niekad nesvarstėte, jog gal yra geriau, kai jums moka tada, kai jūs nedirbate? Kas jus išmokė, kad jūs galite gauti pajamas tik tada kai dirbate? Gal būt kiti darbuotojai praplautomis smegenimis?

Ar nemanote, kad jūsų gyvenimas būtų daug lengvesnis, jei jums mokėtų tada, kai jūs valgote, miegate ir žaidžiate su vaikais? Kodėl negauti pajamų 24/7? Gauti pajamas nesvarbu ar jūs dirbate ar ne. Ar jūsų augalai neauga net ir tada, kai jūs jų neprižiūrite? Kodėl taip nėra su jūsų banko sąskaita?

Kam rūpi kiek jūs valandų dirbate? Tik saujelei žmonių visoje planetoje rūpi kiek laiko jūs praleidžiate savo ofise. Dauguma iš mūsų net nepastebėtų kiek jūs dirbate, ar 6 valandas per savaitę, ar 60. Bet, jei jūs turite kažką vertingo kuo galėtumėte pasidalinti, to kas mums rūpi, – keli iš mūsų būtų laimingi galėdami ištraukti savo pinigines ir už tai susimokėti. Mums nerūpi jūsų laikas – mums rūpi tik mokėti atitinkamai už tą vertę, kurią gauname. Ar jums realiai rūpi, kiek aš užtrukau parašydamas šį straipsnį? Ar jūs man sumokėtumėte dvigubai, jei aš būčiau užtrukęs 6 valandas, o ne 3?

Ir nekvaili žmonės dažnai pradeda eiti tuo tradiciniu, pajamų kvailiems keliu. Taigi nesijauskite blogai jei tik dabar supratote, kad jūs buvote apgauti. Nekvaili galiausiai pradeda suprasti, jog savo laiko pardavimas už pinigus iš tikrųjų yra nepaprastai kvailas ir, kad turėtų būti geresnis būdas. Ir žinoma, tas geresnis būdas yra. Jo esmė yra tame, kad atskirtumėte jūsų kuriamą vertę nuo savo laiko.

Protingi žmonės sukuria sistemas, kurios generuoja pajamas 24/7, ypač pasyvias pajamas. Tai gali būti verslo pradžia, puslapio sukūrimas, tapimas investuotoju, ar gauti honorarai už kūrybinį darbą. Sistema persiunčia esamą vertę žmonėms ir iš to jums kuria pajamas, ir kai jau tai ima veikti, tai veikia pastoviai, nepriklausomai ar jūs dalyvaujate ar ne. Nuo to momento, didžioji jūsų laiko dalis gali būti investuota jūsų pajamų didėjimui (gerinant jūsų sistemą arba kuriant naujas), o ne vien tik išlaikant jūsų esamas pajamas.

Šis puslapis yra tokios sistemos pavyzdys. Šio rašymo metu jis sukuria apie 9000$ pajamų per mėnesį (papildymas: 40,000$ per mėnesį 2006 10 31), ir tai dar ne vienintelis mano pajamų šaltinis. Kiekvieną straipsnį aš rašau tik vieną kartą (fiksuotas laiko investavimas), ir žmonės gali gauti vertę iš to, kad ir po metų. Puslapio serveris perduoda vertę, ir kitos sistemos (daugelio iš kurių aš net ir nesuprantu) surenka pajamas ir automatiškai persiunčia į mano banko sąskaitą. Tai nėra visiškai pasyvu, bet man patinka rašyti ir kaip ten bebūtų, tai daryčiau net nemokamai. Bet žinoma, man tai kainavo daugybę pinigų, kad įsukti šį verslą, tiesa? Na, taip, 9$ tai nepaprastai daug šiais laikais (kad užregistruoti domeno vardą). Visa kita po to buvo pelnas.

Suprantama, jog sukurti ir įgyvendinti savo paties pajamasdarbas - poilsis generuojančią sistemą kainuoja nemažai laiko ir pastangų. Bet jums nereikia išradinėti rato – naudokitės jau egzistuojančiomis sistemomis, kaip reklamų tinklais ir partnerių programomis. Kai jau viskas veiks, jums nereikės praleisti tiek daug laiko dirbant, kad save išlaikyti. Ar nebūtų puiku išeiti papietauti su jūsų sutuoktine žinant, kad kol jūs valgote, jūs uždirbate pinigus? Jei jūs norite dirbti ilgas valandas, nes jums patinka, tai pirmyn. Jei jums patinka sėdėti ir nieko neveikti, kaip norite. Tol, kol jūsų sistema teikia vertę kitiems, jums bus mokama, nesvarbu dirbate jūs ar ne.

Jūsų vietinė knygų parduotuvė yra pripildyta knygų, kuriose yra veikiančios sistemos, kurias jau kažkas sukūrė, išbandė ir ištaisė. Niekas negimė žinodamas, kaip pradės verslą ar gaus pajamas iš investavimo, bet jūs galite lengvai to išmokti. Kiek laiko užtruks jums tai suprasti nesvarbu, nes laikas taip ar taip praeis. Jūs galite iškilti ateityje, kaip pelną generuojančios sistemos savininkas, o ne algos vergas visą savo gyvenimą. Tai nėra viskas arba nieko. Jei jūsų sistema generuoja bent kelis šimtus dolerių per mėnesį, tai jau ženklus žingsnis tinkama kryptimi.

2. Ribota patirtis

Jūs galite manyti, kad norint įgyti patirties jums reikia darbo. Bet tai tas pats, jei sakytumėte, jog jums reikia žaisti golfą, jei norite gauti patirties iš golfo. Jūs gaunate patirtį gyvendami, nesvarbu ar jūs turite darbą, ar ne. Darbas jums duoda patirties tik tame darbe, bet jūs gaunate „patirties“ darydamas bet ką, taigi darbo patirtis – tai visai nedidelė nauda. Sėdėkite kelis metus nieko neveikdami, ir jūs galite save vadinti patyrusiu meditatoriumi, filosofu ar politiku.

Problema gaunant patirties darbe yra tame, kad jūs paprasčiausia vėl ir vėl sukatės apie tą pačią ribotą patirtį. Jūs daug išmokstate darbo pradžioje ir tada stop, stagnuojate. Tai verčia jus praleisti kitą patirtį, kuri galėtų būti žymiai vertingesnė. Ir jei jūsų ribotų įgūdžių rinkinys kada nors taps nenaudingu, – tai jūsų patirtis bus neverta nė skatiko. Paklauskite savęs, ar ta patirtis, kurią jūs dabar gaunate, bus vertinga po 20-30 metų? Ar jūsų darbas tada tebeegzistuos?

Apsvarstykite tai. Kokią patirtį jūs geriau rinktumėtės gauti? Žinias, kaip tikrai gerai daryti specifinį darbą – vienintelį iš kurio galite uždirbti, prekiaudami savo laiku už pinigus, ar žinias kaip mėgautis finansine nepriklausomybe visą likusiam jūsų gyvenimą, be poreikio kada nors vėl susirasti darbą? Na, aš nežinau kaip jūs, bet aš jau geriau turėsiu pastarąją patirtį. Tai atrodo žymiai naudingiau realiame pasaulyje, ar jūs taip nemanote?

3. Prijaukinimas visam gyvenimui

Darbo susiradimas – tai kaip dalyvavimas žmonių prijaukinimo programoje. Tu mokaisi būti geru namų augintiniu.
Apsidairykite. Realiai apsidairykite. Ką jūs matote? Ar tie, kurie jūs supa yra laisvi žmonės? O gal jie gyvena sąmoningumą praradusių gyvulių narve? Ar jūs įsimylėjote rusvai gelsvą spalvą?

Kaip jums sekasi išmokti būti paklusniu? Ar jūsų bosas apdovanoja jus už gerą elgesį? Ar jus baudžia, jei jūs nepaklūstate savo boso komandoms?

Ar dar yra bent kokia laisvos valios kibirkštis jūsų viduje? O gal prijaukinimas visam gyvenimui pavertė jus naminiu gyvūnėliu?
Žmonėms neskirta augti narvuose. Vargšai jūs vargšai…

4. Per daug burnų, kad išmaitinti

Dirbančiųjų pajamos yra labiausiai apmokestinamos, nei visų kitų. Jungtinėse Valstijose jūs galite tikėtis, kad apie pusė jūsų atlyginimo iškeliaus mokesčiams. Mokesčių sistema yra sukurta taip, kad nuslėptų, kiek jūs iš tikrųjų atiduodate, nes kai kurie iš tų mokesčių yra mokami jūsų darbdavio, o kai kurie yra išskaičiuojami iš jūsų atlyginimo. Bet jūs galite net neabejoti, žvelgdami iš savo darbdavio perspektyvos, kad visi šie mokesčiai yra įskaičiuojami kaip jūsų atlyginimo dalis, kaip ir kitos kompensacijos, kurias jūs gaunate kaip naudą. Net ir nuoma už ofiso erdvę, kurią jūs naudojate dirbdami yra įskaičiuota, taigi jūs turite generuoti tiek daug pajamų, kad visa tai padengti. Jūs galite jaustis taip, lyg būtumėte remiamas jūsų korporatyvios aplinkos, tačiau turėkite omenyje, jog tai būtent jūs už visa tai mokate.

Kita jūsų pajamų dalis keliauja savininkams ir investuotojams. Tai daugybė burnų, kurias reikia išmaitinti.
Negi taip sunku suprasti, kodėl darbuotojai moka tiek daug mokesčių palyginus su jų pajamomis. Visgi, kas kontroliuoja mokesčių sistemą? Verslo savininkai ir investuotojai ar darbuotojai?

Jūs gaunate tik mažąją dalį iš tos realios vertės, kurią sukuriate. Jūsų tikrasis atlyginimas gali būti didesnis daugiau, nei tris kartus už tą, kurį jums moka, bet didžiosios šios pinigų dalies jūs niekada nepamatysite. Ji eina tiesiogiai į kitų žmonių kišenes.

Koks jūs dosnus žmogus!

5. Per daug rizikinga

Dauguma darbuotojų mano, kad susirasti darbą yra saugiausias ir labiausiai saugus būdas, siekiant išlaikyti save .
Idiotai.

Socialus prijaukinimas yra nepakartojamai patogus. Jis toks puikus, kad net gali įtikinti žmones tikėti priešingai, nei yra iš tikrųjų.

Ar pastačius save į padėtį, kur kažkas kitas gali sustabdyti visų jūsų pajamų gavimą pasakęs tik du žodžius („Tu atleistas“), skamba kaip saugi ir patikima jums situacija? Ar vieno pajamų šaltinio turėjimas jums skamba saugiau, nei turint 10?
Idėja, jog darbas yra labiausiai patikimas būdas generuoti pajamas yra tiesiog kvaila. Jūs negalite būti saugūs jei neturite savo pajamų kontrolės, o samdomi darbuotojai mažiausia iš visų turi galimybę kontroliuoti kažką. Jei jūs darbuotojas, tai jūsų tikras darbo pavadinimas turėtų būti profesionalus lošėjas.

6. Turint blogą bosą, bulių.

Kai tu susiduri su idiotu verslo pasaulyje, tu gali apsisukti ir eiti į kitą pusę. Kai tu susiduri su idiotu korporatyviame pasaulyje, tu turi atsisukti ir sakyti, „Atleiskite bose.“

Ar žinojote, kad žodis „boss“ kilo iš Olandijos žodžio „baas“, kuris istoriškai reiškia, šeimininkas? Kita boso reikšmė yra „karvė arba bulius“. Ir daugelyje video žaidimų bosas yra blogas dėdė, kurį tu turi nužudyti lygio pabaigoje.

Tad, jei jūsų bosas yra tikrai blogas bosas kaip bulius, tai kas tada jus verčia pasilikti? Niekas kitas, kaip tik bandos jausmas..
Tai kas tavo tėtušis?

7. Piniginė išmalda.

Kai jūs norite padidinti savo pajamas, ar jūs turite atsiklaupti ir maldauti pas savo šeimininką pinigų? Ar gerai jaučiatės, kai gaunate kelis papildomus trupinius tada ir dabar?

Ar, gal būt, jūs esate laisvas nuspręsti kiek jums turi būti mokama be būtinybės klausti kažkieno leidimo, tik jūsų pačių?
Jei jūs turite verslą ir jūsų klientas sako jums „ne“, jūs paprasčiausiai sakote „sekantis“.

8. Prigimtinis socialus gyvenimas

Dauguma žmonių savo darbą laiko savo pirma socialine erdve. Jie leidžia laiką su tais pačiais žmonėmis, su kuriais jie dirba toje pačioje erdvėje. Tokie artimi santykiai yra socialiniai akligatviai. Nuostabi diena prasideda nuo gilių samprotavimų apie kompaniją, vėliau pereina nuo kibirkščių iki strėlių antgalių, Mikrosofto naujosios operacinės sistemos stabdymo ir netikėtos Bic rašiklių siuntos. Įsivaizduokite kaip tai atrodytų išėjus kitur ir pašnekėjus su nepažįstamais. Oooh.. baisiai! Jau geriau likite viduje, kur taip saugu.

Jei vienas iš jūsų kompanijos vergų parduodamas kitam šeimininkui, ar jūs prarandare draugą? Jei dirbate vietoje kur dominuoja vyrai, ar tai reiškia, kad jūs niekada nepašnekėsite su moterimi, kurios rangas aukštesnis nei registratorė? Kodėl pats nenusprendžiate su kuo susipažinti, vietoj to, kad už jus spręstų šeimininkas. Norite tikėkite tuo ar ne, šioje planetoje yra vietovių kur susirenka laisvi žmonės. Tik būkite atsargūs su tais bedarbiais – jie, tai krūva pamišėlių.

9. Laisvės praradimas

Reikia daug pastangų, norint sutramdyti žmogų, kad būtų darbuotojas. Pirmas dalykas, ką tu turi padaryti, tai sulaužyti to žmogaus laisvą valią. Geras būdas tai padaryti – tai duoti jam sunkų taisyklių vadovą su nesąmoningomis taisyklėmis ir nuostatomis. Tai veda prie to, kad naujasis darbuotojas bus labiau paklusnus, bijantis, kad ji/jis gali būti nubaustas bet kurią minutę dėl ko nors nesuvokiamo. Todėl, darbuotojas greičiausiai nuspręs, kad saugiausia yra tiesiog be jokių klausimų paklusti šeimininko paliepimams. Įmaišykite kažkiek ofiso politikos, ir jūs turėsite šviežiai paruoštą proto vergą.

Kaip dalį paklusnumo mokslo, darbuotojai turi būti įsisavinę rengtis, kalbėti, judėti ir t.t. Mums nereikia darbuotojų, kurie mąsto savarankiškai, ar ne taip? Tai viską sugadintų.

Dievas jums draudžia pasidėti gėlę ant savo rašomojo stalo, jei tai prieštarauja kompanijos politikai. O ne, tai pasaulio pabaiga! Sindė ant savo stalo pasidėjo gėlę! Pakvieskite vykdytojus! Išsiųskite Sindę dar vienam sterilumo mokymo raundui.
Laisvi žmonės galvoja, kad tokios taisyklės ir nuostatos yra aiškiausiai kvailos. Vienintelė politika, kurios jiems reikia yra: „Būk protingas. Būk geras. Daryk tai ką tu mėgsti. Linksminkis.“

10. Tapimas bailiu

Ar pastebėjote, kad įdarbinti žmonės turi beveik nesibaigiantį kiekį skundų apie kompanijos problemas. Bet realiai jie nenori sprendimų – jie tik nori išsilieti ir pasiteisinti, jog tai kažkieno kito kaltė. Atrodo taip, lyg darbo susiradimas iš žmonių išsiurbia visą laisvą valią ir paverčia juos bestuburiais bailiais. Jei jūs negalite be baimės pavadinti savo boso kvailiu dabar ir tada, bijodami kad jus atleis, jūs jau nebe laisvas. Jūs jau tapote savo pono nuosavybe.

Kai jūs visą dieną dirbate su kvailiais aplink, ar nemanote, kad tai atsilieps ir jums? Žinoma, kad taip. Tik laiko klausimas, kada jūs ant baimės altoriaus paaukosite savo kilniausias žmogiškumo dalis: pirmiausia drąsą… tada sąžiningumą… tada garbę ir orumą… ir galiausiai savo laisvą valią. Jūs pardavėte savo žmogiškumą vien tik dėl iliuzijos.. O dabar jūsų didžiausia baimė yra atrasti tiesą – pamatyti kuo jūs patapote.

Man nesvarbu kaip stipriai jūs buvote smukę. Niekada nėra vėlu atgauti savo drąsą. Niekada!

Vis dar norite darbo?

Jei jūs vis dar gerai išauklėtas, gerai prijaukintas darbuotojas, jūsų reakcija dėl to, kas parašyta viršuje greičiausiai bus gynybinė. Visa tai įtakos jums dalis. Bet pagalvokite – jei viskas, kas parašyta aukščiau neturi nė grūdo tiesos, jūs nejaustumėte emocinės reakcijos. Tai tik priminimas to, ką jūs iš tikrųjų žinote. Jūs galite savo narvą neigti kiek tik norite, bet narvas vis dar ten. Galbūt viskas vyko taip palaipsniui, kad jūs, iki pat dabar, niekada to nepastebėjote… kaip krevetė kuri mėgaujasi puikia, šylančia vonia, nesuvokdama, kad tai puodas.

Jei bent kažkas iš to, kas parašyta, jus piktina, tai žingsnis tinkama kryptimi. Pyktis yra aukštesnis sąmonės lygmuo, nei apatija, taigi tai yra žymiai geriau, nei būti visą laiką palaužtu. Bet kokia emocija, net sumišimas yra geriau, nei apatija. Jei jūs išgyvenate savo jausmus, vietoje to, kad juos slopinti, – jūs greitai stovėsite prie drąsos slenksčio. Ir kai tai įvyks, jūs turėsite valios kažką daryti dėl situacijos atžvilgiu, ir pradėti gyventi kaip galingas žmogus, koks jūs turėjote būti, vietoje to prijaukinto naminio gyvūnėlio, kuriuo jus išmokė būti.

Laimingas be darbo

Kokios yra darbo susiradimo alternatyvos? Alternatyva yra būti laimingam be darbo visą gyvenimą ir gauti pajamas kitais būdais. Suvokite, kad jūs gaunate pajamas tada, kai kuriate vertę, o ne laiką, taigi raskite būdą teikti savo geresnę vertę kitiems, ir imkite už tai teisingą atlygį. Vienas iš paprasčiausių ir labiausiai prieinamų būdų – tai pradėti savo asmeninį verslą.

Bet kokį darbą, kurį jūs darytumėte įsidarbinę, jūs galite teikti tiesiogiai kaip vertę tiems, kas iš to turės didžiausią naudą. Atraskite tam būdą. Tai užtruks šiek tiek laiko, kol įsivažiuosite, tačiau jūsų laisvė yra verta pradinės to laiko ir energijos investicijos. Tada už grąžą galėsite nusipirkti savo pačių „Scooby Snacku“.

Ir žinoma, viskuo, ko jūs pakeliui išmokstate, jūs galite pasidalinti su kitais, kad sukurtumėte dar daugiau vertės. Tai gi, net iš savo klaidų jūs galite gauti pajamų.

Štai keli nemokami resursai kurie jums padės pradžioje:

The Courage To Live Consciously (article on how to transition to more meaningful work)
Podcast #006 – How to Make Money Without a Job (audio)
Podcast #009 – Kick-start Your Own Business (audio)
Podcast #014 – Embracing Your Passion (audio)
10 Stupid Mistakes Made by the Newly Self-Employed (straipsnis)
How to Build a High-Traffic Web Site (or Blog) (straipsnis)
How to Make Money From Your Blog (straipsnis)

Viena iš didžiausių baimių su kuria jūs galite susidurti, tai, kad jūs dabar neturite jokios realios vertės, kurią jūs galėtumėte pasiūlyti kitiems. Gal būt būti darbuotoju ir gauti atlygi už valandas yra geriausia, ką jūs galite daryti. Gal jūs tiek ir teverti. Toks mąstymo būdas yra tik sąmonės apdorojimo dalis. Tai absoliutini nesąmonė. Kai tik jūs pradėsite atsikratyti tokio smegenų plovimo, jūs greitai suprasite, jog jūs turite sugebėjimų teikti didžiulę vertę kitiems ir, kad žmonės su mielu noru už tai mokės. Yra tik vienas dalykas, kuris jums neleidžia matyti tiesos – baimė.

Viskas ko jums reikia – drąsos būti savimi. Jūsų reali vertė yra įsišaknijus į tai, kas jus esate, o ne tai, ką jūs darote. Vienintelis dalykas, kurio jums realiai reikia – tai pasauliui išreikšti tikrąjį save. Jums buvo sakomi visokio tipo melai, kodėl jūs negalite to padaryti. Bet jūs niekada nesužinosite tikrosios laimės ir išsipildymo iki tol, kol jūs iššauksite drąsą, kad tai vienaip ar kitaip padaryti.

Kitą kartą, kai kas nors jums sakys, „Susirask darbą,“ Aš jums patariu atsakyti taip, kaip tai daro Curly: „Ne, prašau… tik ne tai! Bet kas, tik ne tai!“. Tai rėžti tiesiai jam į akis.

Jūs jau dabar giliai savyje žinote, kad įsidarbinimas nėra tai, ko jūs norite. Taigi, neleiskite niekam jums aiškinti priešingai. Išmokite pasitikėti savo vidine išmintimi, net, jei visas pasaulis sakys, kad jūs klystate ir esate kvailys, jei tai darote. Praėjus keliems metams nuo dabartinio momento, jūs atsigręšite atgal ir suprasite, kad tai buvo vienas iš geriausių jūsų sprendimų, kurį kada esate padaręs.

Paskutinės mintys
Nors aš nerekomenduočiau visiems pradėti verslo internete, daugeliui žmonių tai yra vienas iš geresnių būdų gauti pajamų nesirenkant samdomo darbo. Man tai suveikė nepaprastai gerai. Jei jūs norite sužinoti daugiau apie šią galimybę, prašau užmeskite akį į Susikurkite Savo Pačių Sėkmingą Verslą Internete .

parengė: Alenas Kostiugovas

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 095

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......

juokas parėmė iš info.lt dėl Pugačiovas paskelbta agentė visi žino o jus tik dabar savo...

Rusijos paleistos naikinančios raketos taip pat yra karinės raketos, kaip ir NATO raketos....

Nepasidalino otkatu?...

ant briaunos dar gali nukristi...