infa.lt

Prezidentas G. Nausėda susitiko su JAV Prezidentu Donaldu Trampu

04 gruodžio
19:21 2019

lrp.lt nuotr.

Pasibaigus pagrindinei NATO viršūnių susitikimo Londone sesijai, Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda dalyvavo darbo pietuose JAV Prezidento Donaldo Trampo (Donald Trump) kvietimu. JAV vadovas pakvietė susitikti šalis, kurios vykdo įsipareigojimą gynybai skirti 2 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP).

Susitikime dalyvavusiems valstybių lyderiams JAV Prezidentas padėkojo už atsakingą požiūrį į savo šalių saugumą ir išreiškė lūkestį, kad tokių šalių nuolat daugės.

„Pastaraisiais metais visos sąjungininkės didina išlaidas gynybai, visos supranta, kad to reikalauja didėjantys saugumo iššūkiai ir grėsmės. Lietuva, saugodama vieną didžiausių išorinių NATO ir ES sienų, atsakingai rūpinasi visų NATO sąjungininkių ir ES partnerių saugumu. Džiugu, kad mūsų sąjungininkės supranta mums tenkančią ypatingą naštą ir vertina mūsų indėlį į bendrą euroatlantinės bendrijos saugumą“, – sakė Prezidentas Gitanas Nausėda.

Šalies vadovas pietų metu JAV Prezidentui padėkojo už ypatingą lyderystę, skatinant sąjungininkes vykdyti visus prisiimtus NATO įsipareigojimus, ypač dėl tinkamo gynybos finansavimo.

„Esame tikri, kad tik tos šalys, kurios atsakingai žiūri į savo pačių saugumą ir deda visas pastangas apsiginti nuo išorės priešų, gali tikėtis deramos paramos ir iš sąjungininkų“, – sakė Prezidentas Gitanas Nausėda.

Lietuvos vadovas taip pat padėkojo už JAV indėlį ir lyderystę, stiprinant Baltijos regiono saugumą. Prezidentas pasidžiaugė puikiai veikiančiu priešakiniu NATO batalionu Rukloje ir išreiškė padėką JAV neseniai dislokavus papildomas pajėgas – sunkųjį šarvuotą batalioną – Pabradėje. Šios pajėgos yra ypač svarbios Lietuvos saugumui ir prisideda atgrasant potencialias agresores.

Prezidentai taip pat kalbėjo apie Lietuvos įsigyjamą ginkluotę, skirtą šalies gynybiniams pajėgumams stiprinti. Šiais metais Lietuva gynybai skiria 2,03 proc. BVP.

Prezidento komunikacijos grupė

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 244

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Myndė    -  2019-12-05, 07:20

    Kieno pietūs brangesni – Narkevičiaus ar Nausėdos? Moka tai rinkėjas…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....