infa.lt

Makronas vėl diagnozavo letalinę NATO baigtį, suerzinęs Trampą

04 gruodžio
14:28 2019
E. Makronas, D. Trampas

REUTERS

Prancūzijos prezidentas Emanuelis Makronas šiandien patvirtino savo paties verdiktą apie NATO bloką, neseniai paskelbtą interviu „Economist“.

Pokalbyje su žurnalistais Makronas pareiškė, jog NATO yra „kraštutinėje komoje“, tai yra, miršta smegenys, nors kūnas dar veikia, jei jo gyvybė yra dirbtinai palaikoma.

„Mes net negalime pasiekti vieningo teroro sąvokos apibrėžimo“, – pareiškė Macronas ir pridūrė, kad Vašingtonas „atitolo“ nuo likusių aljanso narių ir nederina veiksmų su partneriais. Prancūzijos prezidentas nuėjo dar toliau, pareiškęs, kad Europa turėtų galvoti ir veikti kaip nepriklausoma strateginė jėga.

Už šį Makrono interviu įsižeidė ir amerikiečiai, ir europiečiai, ir net turkai. Donaldas Trumpas apibūdino Prancūzijos lyderio nuomonę kaip įžeidžiančią, kenkėjišką ir net pavojingą. Jis priminė, kad „niekam nereikia NATO taip, kaip Prancūzijai“.

Vokiečiai taip pat nesutiko su Makrono teiginiu. Vokietijos užsienio reikalų ministras Heiko Maasas paskelbė, kad „NATO gyva nuo galvos iki kojų, net jei kas nors jam ir sudaro kitokias diagnozes“. Turkijos prezidentas Erdoganas tiesiog patarė Makronui „pasitikrinti savo smegenis“, kas privedė prie diplomatinio skandalo.

Šiandien Londone vykusiame NATO viršūnių susitikime Emanuelis Makronas susitiko su Trampu ir pokalbio metu patvirtino savo „diagnozę“ bei teigė neatsisakantis interviu pasakytų žodžių. Trampas sarkastiškai paklausė Makrono, gal jis norėtų priimti „mielus smogikus iš Islamo valstybės, kurių dauguma atvyko iš Europos“.

Į ką Makronas prieštaravo, esą nedaug Europos islamistų kariavo Sirijoje ir Irake, ir papriekaištavo Trampui dėl nerimto požiūrio. Atsakydamas Donaldas Trampas pavadino Makroną „puikiu politiku, gebančiu pateikti labiausiai išradingus atsakymus išvengiant atsakymo į klausimą“.

NATO viršūnių susitikimas vyksta rimtų nesutarimų tarp amerikiečių ir europiečių fone. Be pagrindinės „dešinės ir kairės“ konfrontacijos, europiečiams taikomi ir Trampo reikalavimai dėl NATO finansavimo.

Be to, pastaruoju metu Europos šalys, pirmiausia Prancūzija, smarkiai apmokestina visame pasaulyje veikiančias amerikiečių IT kompanijas, ypač „Facebook“, „Amazon“ ir „Google“, ir tai pagrindžia tuo, kad šios įmonės savo pajamas uždirba iš Prancūzijos gyventojų.

Prieš kelias dienas Trampas pagrasino Prancūzijai imtis atsakomųjų veiksmų uždėti iki šimto procentų muitus visoms šios šalies prekėms, importuojamoms į JAV.

Šiandien po susitikimo su Makronu Trampas paskelbė, kad šalių nesutarimai yra nereikšmingi ir neabejotinai greitai bus išspręsti, tačiau praktikoje europiečių ir amerikiečių prieštaravimai, daugiausia dėl paties D.Trampo prezidentavimo fakto, nuolat apsunkinami įvairiausiose srityse, įskaitant „Irano problemą“ ir arabų-izraelio konfliktą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 196

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. neadekvatiems nato banditėliams    -  2019-12-04, 17:46

    gražių paveiksliukų galerija:

    liaudiesmenas.livejournal.com

    Atsakyti į šį komentarą
  2. tiek    -  2019-12-04, 20:51

    reiktų juodžių prancūziją leist prijungt prie „kaliningrado”,”zapadnij kraj ” teisėmis.Kiek galima kęst vakarietišką priespaudą ,laikas …..:))))). Makroną paskirt „zapadnij kraj” gubernatoriaus padėjėju -ir ramu ir prestižas,kaip tokiam.Jei ką ,Putinas toj teritorijoj galėtų net referendumą ….kai kas sprogtų iš nuostabos dėl garantuotai gautų rezultatų.Teigiamų ,suprantama:)))

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Už įsitikinus žmonės buvo atleisti iš darbo!!!! guglas tapo totalitariniu įrankiu. Nuo kada žmonėms draudžiama...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...

valdziu valios,jis net "sto gram" neikaltu,ne tai kad telegram neikurtu....