infa.lt

Švietimo ministras A. Monkevičius susitiko su streikuojančiais mokytojais

28 lapkričio
22:09 2019

smm.lt nuotr.

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius susitiko su streikuojančiais pedagogais, lankėsi Vilniaus lopšelyje-darželyje „Žirmūnėliai“ ir Vilniaus karaliaus Mindaugo mokykloje.

Pedagogai kėlė klausimus dėl darbo užmokesčio didinimo, švietimo šakos kolektyvinės sutarties vykdymo.

„Atvažiavau kalbėtis ne apie pažadus, o apie realią padėtį ir išgirsti mokytojų lūkesčius, kas jiems svarbiausia. Biudžetas dar formuojamas, nuolat kalbamės su Finansų ministerija, Premjeru, Seimu, kad tik būtų surastos lėšos įgyvendinti sutarimus, kurie buvo numatyti sutarčių su profesinėmis sąjungomis projektuose. Labai tikiuosi, kad pavyks surinkti reikiamą sumą“, – sakė ministras.

Ministras pabrėžė, kad streikas – tai profesinių sąjungų kontrolės priemonė, kaip sekasi įgyvendinti sutarimus, tačiau viliasi, kad tikrojo streiko neprireiks.

Nors pirminiame 2020 m. biudžeto projekte pedagogų atlyginimams numatyta 56 mln. Eur daugiau negu šiemet, to nepakanka visiems mokytojų ir mokslo darbuotojų reikalavimams įgyvendinti, ieškoma daugiau lėšų. Iš jau numatytų 56 mln. Eur skiriama 18,7 mln. Eur pakelti visų pedagogų atlyginimų koeficientus iki maksimalių, 8 mln. Eur – nuo kitų mokslo metų pradžios 15 proc. padidinti ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogų atlyginimus, 28,6 mln. Eur – finansuoti daugiau valandų mokytojų etatuose, 1,4 mln. Eur – mokyklų vadovų atlyginimams.

Pagal vasarą pasiektus sutarimus su švietimo profesinėmis sąjungomis, kurie iš esmės atitinka Vyriausybės parengtą viešojo sektoriaus atlyginimo kėlimo strategiją, numatyta nuo 2020 m. rugsėjo 1 d. sulyginti bendrojo ir ikimokyklinio ugdymo pedagogų koeficientus, didinti mokytojų pareiginės algos koeficientus 10 proc., nuo 2020 m. sausio 1 d. kasmet 10 proc. kelti dėstytojų ir mokslo darbuotojų darbo užmokestį.

Šiandien 16 val. ministras A. Monkevičius dalyvaus Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos rengiamame mokytojų suvažiavime Mokytojų namuose Vilniuje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 105

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....