infa.lt

Mitai apie klimatą

26 lapkričio
13:30 2019
Uraganas

AP Photo/Wilfredo Lee

Kaip jūs drįstate? Jūs pavogėte mano svajones ir mano vaikystę! “- paauglių kovos su klimato kaita judėjimo aktyvistė Greta Tunberg metė kaltinimus politikams į veidą posėdžio Jungtinėse Tautose metu. „Mes esame ant masinio išnykimo ribos!“ – pridūrė ji.
Daugelis mano, kad žmonija pamažu naikina Žemę.
Vis
a tai skamba gąsdinančiai, rašo žurnalistas John Stossel townhall.com portale.

Bet daugelį metų dirbdamas žurnalisto darbą, susidūriau ir aprašiau daugybe baimę keliančių problemų: marą, badą, per didelį gyventojų skaičių, SARS, Vakarų Nilo virusą, paukščių gripą, mobiliųjų telefonų radiaciją, mėsėdes bakterijas, žudančias bites ir pan. Baisių dalykų, kurie turėjo mus užgriūti, sąrašas yra labai ilgas.

Tačiau mes ir toliau gyvename, o gyvenimo trukmė yra didesnė nei bet kada anksčiau.

Dabar kalbama, kad globalus atšilimas yra kur rimtesnis dalykas.

Vidutinė Žemės temperatūra kyla. Nuo 1880 m. ji pakilo 0,78 laipsnio pagal Celsijų. JAV prognozuojama, kad šiame amžiuje ji pakils pora laipsnių. Ir jei tai atsitiks, iškils problemų.

Bet ar yra kokių nors įrodymų apie tai?

„Mums liko 12 metų, kad spėtume kažką nuveikti!“ – sako Joe Bidenas.

„Pasaulis nustos egzistuoti po 12 metų, jei neišspręsime klimato kaitos problemos!“ – priduria respublikonė Alexandria Ocasio-Cortez.

Dvylika metų? Ar tai naujas šūkis?

Heartland institutas pakvietė kai kuriuos klimato srities panikierius paaiškinti, iš kur atsirado „12 metų“, ir kiti bauginantys pareiškimai, kuriuos jie ir toliau žarsto.

Bet šie aliarmo kėlėjai nesivargino pasirodyti. Jie visada taip elgiasi. Jie kalba kalbas ir pranašauja pavojų patikliems žurnalistams, tačiau atsisako ginčytis su skeptikais.

Daugelio metų eigoje aš ne kartą kviečiau Al Gore’ą į savo televizijos laidas. Jo sekretoriai visada atsakydavo, kad jis „per daug užsiėmęs“.

Heartland instituto renginyje, kuriame buvau moderatoriumi, klimatologas Pat Michaels įvertino šios 12 metų prognozės perspektyvas žodžiais: „Nuo 1900 m. temperatūra pakilo maždaug 1 laipsniu Celsijaus, o išvystytos pramonės demokratijose gyvenimo trukmė padvigubėjo! Jei ji pakils dar puse laipsnio, tada kas – ar sugrius visa sistema? Tai labai absurdiškas tvirtinimas!“.

Astrofizikas Willie Soon pridūrė: „Visa tai yra pritempinėjimai, kurie neturi nieko bendra su mokslu ir yra susiję su emocijomis bei noru pritraukti į protestus vaikus“.

Jei tai tiesa, tada norėčiau, kad aliarmo kėlėjai ateitų į studiją ir įtikintų oponentus diskusijose.

Jie skelbia: „Majamis netrukus atsidurs po vandeniu!”

Nedaug rimtų žmonių neigia faktą, kad Žemė šyla ir kad jūros lygis kyla. Tačiau, pasak Michaels, net jei atšilimas sustiprės, žmonės galės prie to prisitaikyti.

Pavyzdžiui, didžioji Olandijos dalis yra žemiau jūros lygio. „Jie sako, – pasakoja Michaels, – mes prisitaikysime prie žemai esančios šalies sąlygų ir statysime užtvankas“. Norite pasakyti, kad Majamio žmonės yra tokie kvaili, kad sėdės sudėję rankas ir nuskęs?

Klimatologijos profesorius David Legates papildė, kad aliarmo klimato atžvilgiu kėlėjai niekada nemini tokio fakto: „Vanduo kyla jau apie 20 tūkstančių metų ir greičiausiai tai tęsis toliau“.

Bet ar netikėti klimato pokyčiai nevyksta dabar? Argi uraganai netapo kur kas galingesni?

„Ne, taip nėra!“ – atsakė Michaelsas.

„Galite stebėti uraganus visoje planetoje. Mes galime juos stebėti nuo 1970 m., nes visame pasaulyje yra palydovinės sistemos aprėptis.

Mes galime išmatuoti jų jėgą … Nėra jokio žymaus padidėjimo – nėra ryšio tarp uraganų aktyvumo ir planetos paviršiaus temperatūros! “

Jis teisus. Tai patvirtina vyriausybės pateikti duomenys.

Tačiau aktyvistai ir politikai reikalauja, kad JAV pereitų prie nulinės anglies dvideginio emisijos. Bet tai „sugrąžins jus į akmens amžių“, sako Michaels.

Kitas mitas yra teiginys, kad anglies dioksidas, pagrindinis šiltnamio efektą sukeliančių dujų šaltinis, grasina maisto pasaulio gyventojams gamybai.

Tačiau anglies dioksidas padeda augalams augti. „Yra vietų Žemėje, kur augalija augu didžiu tempu“, – sako Michaels.

Bet jei krizė sugalvota, kodėl vyriausybės siekia reaguoti į ją reglamentais ir brangiais projektais? Kodėl JAV klimato taryba (IPCC) labai sunerimusi ir pasisako už tarpvyriausybinės klimato kaitos ekspertų grupės sukūrimą?

Ekspertai sako: „Vyriausybės nori išlaikyti kontrolę … Anglies dioksidas tampa molekule, su kuria (jie) gali kontroliuoti tavo gyvenimą”.

Vyriausybės veikla – štai kur tikra krizė.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 177

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....