infa.lt

Vokiečių kardiologas išsklaidė mitus apie kavos žalą, raudono vyno naudą ir kitus

24 lapkričio
21:36 2019

Kavos puodelis

Praktikuojantis kardiologas Heribertas Bruckas, kuris yra Vokietijos kardiologų asociacijos pirmininkas, savo interviu leidiniui „Focus“ metu išsklaidė keletą paplitusių mitų apie kavos ir vyno poveikį mūsų sveikatai.

Gydytojo teigimu, reguliarus kavos vartojimas, priešingai paplitusiam įsitikinimui, ne tik neturi jokio neigiamo poveikio sveikatai, bet, priešingai, daro teigiamą poveikį, sumažindamas senatvinės silpnaprotystės (demencijos) ir diabeto riziką.

Kartu specialistas pripažįsta, kad kava iš tiesų gali padidinti kraujospūdį dėl joje esančio kofeino. Bet tai vyksta trumpą laiką ir tik žmonėms, kurie nėra prie jos įpratę.

„Tie, kas reguliariai geria kavą, greičiausiai nepajus jokios reakcijos“, – sakė Bruckas, kategoriškai atmesdamas ryšį tarp reguliaraus kavos vartojimo ir hipertenzijos išsivystymo.

Tuo pačiu metu gydytojas perspėjo apie bet kokio alkoholio, įskaitant raudonąjį vyną, pavojų sveikatai. Anot Brucko, „šiandien mes žinome, kad net nedidelis alkoholio kiekis padidina prieširdžių fibriliacijos riziką“, – perspėjo kardiologas.

Jis taip pat išsklaidė mitą, kad aterosklerozė – arterinių cholesterolio plokštelių užsikimšimas – yra išimtinai „senų žmonių liga“. Bruckas teigė, kad savo praktikoje yra sutikęs pacientų, kuriems buvo „šiek tiek daugiau nei 20 metų“.

Gydytojas pažymėjo, kad amžius yra netiesioginis, bet ne lemiantis šios ligos vystymosi veiksnys. Pagrindiniai iš jų yra genetinis polinkis, sėslus gyvenimo būdas, blogi įpročiai, antsvoris ir kiti.

Kalbant apie stresus, sako kardiologas, jie iš tikrųjų gali sukelti širdies veiklos sutrikimų, nes išsiskiria didžiulis adrenalino kiekis, tačiau sveikų žmonių širdys gali atlaikyti tokias perkrovas be jokių rimtų padarinių, o problemų turi tik tie, kurie serga kardiopatologija, teigia gydytojas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 231

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...