infa.lt

Žinučių papildinių karai: Durovas ragina pašalinti iš telefonų WhatsApp

21 lapkričio
23:36 2019
Pavel Durov - Telegram įkūrėjas

Twitter nuotr.

Telegram“ papildinio įkūrėjas Pavel Durov vėl paragino naudotojus atsisakyti „WhatsApp“. Apie tai jis parašė savo „Telegram“ kanale.

Gegužę Durovas paskelbė visą skiltį, skirtą momentinių žinučių papildinių saugumui. Jame jis kritikavo „WhatsApp“ ir apkaltino „Facebook“ vadovą Marką Zuckerbergą veidmainiavimu.

Pasak Durovo, per dešimt žinučių papildinio egzistavimo metų, nebuvo dienos, kai „WhatsApp“ buvo saugus ir jokie atnaujinimai nepataisys padėties, nes dėmesys saugumui gresia kompanijai konfliktu su JAV valdžia.

P. Durovo kritikos priežastis buvo pažeidžiamumas, naujai atrastas žinučių programoje. „Gegužės mėnesį prognozavau, kad bus nustatyti „WhatsApp “pažeidžiamumai, o rimtos saugumo problemos kils viena po kitos, kaip buvo anksčiau“, – rašo P. Durovas.

Prieš tai paaiškėjo, kad su „WhatsApp“ pagalba įsilaužėliai naudotojų išmaniuosiuose telefonuose įdiegė šnipinėjimo programas („SpyWare“), kurios suteikė prieigą prie užkrėstų prietaisų turinio. I Dėl šių išpuolių buvo įtariama Izraelio įmonė „NSO Group“.

Durovas mano, kad „Facebook“, kuriam priklauso messengeris, dalyvauja JAV nacionalinio saugumo agentūros programoje, skirtoje rinkti gyventojų duomenims. Jo nuomone, labai mažai tikėtina, kad kas nors galėtų „netyčia padaryti rimtus saugumo sistemos gedimus, kuriais pasinaudojus būtų patogu reguliariai sekti“.

„WhatsApp“ ne tik neapsaugo jūsų pranešimų, ši programa yra nuolat naudojama kaip Trojos arklys, norint sekti nuotraukas ir pranešimus, nesusijusius su žinučių programa“, – pabrėžia „Telegram“ vadovas.

Pavel Durov patarė visiems, kurių netenkina tai, kad jų nuotraukos ir pranešimai vieną dieną gali tapti vieši, pašalinti „WhatsApp“ iš savo telefono.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 181

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....