infa.lt

Atrasta mirtinų susirgimų, susijusių su elektroninių cigarečių rūkymu, priežastis

11 lapkričio
22:25 2019

Amerikos ligų kontrolės centras, CDC, paskelbė, kad išskirtas toksinas, sukeliantis mirtiną plaučių ligą rūkant elektronines cigaretes.

Pasak mokslininkų, dešimčių žmonių mirties ir daugiau kaip 2000 žmonių hospitalizavimo priežastimi tapo tam tikras vitamino E acetatas, esantis garinimo produktuose ir aptiktas mįslingų ligų atvejais.

Vitamino E acetatas yra maistinė medžiaga, randama lapinėse daržovėse, alyvuogių aliejuje, riešutuose ir pieno produktuose. Jį visiškai saugu vartoti namuose su maistu ar įvairiais priedais.

Tačiau įkvėpus į plaučius vitamino E acetato, vaizdas yra visiškai kitoks – atsiradus kontaktui su plaučiais, jis sukelia rimtų pasekmių veiperiams, dėl kurių pastebimi tokie simptomai kaip stiprus kosulys, dusulys, didelis karščiavimas, o sunkiais atvejais – plaučių nepakankamumas.

Šis toksiškas komponentas sunaikina plaučių audinį, sukeldamas sunkią plaučių ligą ir kartais net mirtį.

Kaip rašo britų leidinys „The Guardian“, cituodamas CDC, remiantis tyrimais, 82% atvejų, rūkančių elektronines cigaretes plaučiuose, buvo aptiktas THC komponentas, o nikotinas atrastas 61% atvejais, tačiau pas visus be išimties buvo aptiktas vitamino E acetatas.

JAV toliau auga sunkių plaučių ligų ir mirčių skaičius, kurio priežastis – elektroninės cigaretės

Veiperių liga tampa mirtina – užregistruoti jau 5 mirties atvejai

„Nauji rezultatai yra svarbūs dar ir todėl, jog tai pirmas kartas, kai buvo atrasta potencialiai nuodinga medžiaga, – sakė CDC viceprezidentė dr. Ann Shuhet. – Gauti duomenys tiesiogiai įrodo, kad vitamino E acetatas gali pakenkti pacientų sveikatai”.

Remiantis JAV Ligų kontrolės centro pateiktais duomenimis, JAV iki šiol ne mažiau kaip 2 051 žmogus buvo paguldytas į ligoninę dėl apsinuodijimų, susijusių su elektroninių cigarečių rūkymu, o 39 iš jų jau mirė nuo plaučių ligos.

Dabar Izraelio sveikatos ministerija svarsto du variantus, kaip išspręsti problemą: visiškai uždrausti elektronines cigaretes arba uždrausti parduoti aromatinius užpildus.

Lietuva nuėjo antruoju keliu.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 962

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....