infa.lt

Silicio slėnio „popierinių“ milijonierių tarpe atsidūrė mažiau nei 20% moterų

08 lapkričio
09:45 2019

Kojos ant stalo

„Silicio slėnio“ technologijų bendrovių, kurių akcijų paketai viršija 1 mln. JAV dolerių, keturi iš penkių darbuotojų yra vyrai, išsiaiškino „Carta“ platformos tyrėjai. Ekspertai primena „stiklo lubų“ problemą: moterys retai užima vadovaujančias pareigas industrijoje.

Silicio slėnis, nepaisant progresyvaus technologijų įmonių įvaizdžio, išlieka lyčių nelygybės pajamų atžvilgiu, pavyzdžiu. Tokią išvadą padarė „Carta“ platformos, privataus kapitalo valdymo srityje ekspertai, praneša „Bloomberg“.

„Carta“ tyrimo duomenimis, tik 19% moterų buvo tarp Slėnio rezidentų, kuriems priklauso akcijų paketai pradedant nuo 1 milijono JAV dolerių („popieriniai“ milijonieriai).

Pastaraisiais mėnesiais San Fransiske ir jo apylinkėse atsirado daugybė naujų popierinių milijonierių. Tai įvyko dėl didelių bendrovių, tokių kaip „Uber“, „Slack“ ir „Pinterest“ naujų IPO serijos. Tačiau net ir švieži paskelbimai neištaisė disbalanso, konstatuoja ekspertai.

Iš viso tyrimo metu buvo ištirta daugiau nei 300 000 darbuotojų, iš daugiau nei 10 000 įmonių, duomenys. Pasak „Carta“ viceprezidentės Emily Kramer, moterų milijonierių dalis mažėja augant turtui, nes jos retai užima aukščiausias pareigas Silicio slėnio įmonių hierarchijoje – įkūrėjų, generalinių direktorių ar finansų direktorių.

Taop vadinamos „stiklinės lubos“ paprastai randasi rinkodaros direktoriaus lygmenyje. Tačiau šių specialistų atlyginimų lygio atotrūkis tarp artimiausių „vyriškų“ finansų direktoriaus pareigų atlyginimo – beveik 40 proc.

2018 m. „Carta“ taip pat pranešė apie Silicio slėnio darbuotojų pajamų lygio skirtumus: iš kiekvieno dolerio, kurį gaudavo opcionuose vyrai, 47 centai atitekdavo moterims.

Bendrovės teigimu, per metus padėtis šiek tiek pagerėjo: dabar kiekvieną „vyriškam“ doleriui tenka 49 „moterų“ centai. Tyrimo duomenimis, moterys sudaro daugiau nei trečdalį visų darbuotojų, tačiau tik 20% įmonės kapitalo priklauso joms.

Tyrimo autoriai nelygybę paaiškina veiksnių visuma. Visų pirma, didžiausius akcijų paketus, paprastai, gauna darbuotojai, kurie yra įmonės kūrimosi ištakose. Moterų dalis ankstyvajame startuolių vystymosi etape dažnai būna maža, pabrėžia ekspertai.

Be to, moterys retai būna technologijų kompanijų įkūrėjos – tarp „įkūrėjų“ – apie 90% vyrų. Moterų įkurtos įmonės pernai iš viso Silicio slėnyje gavo tik 2,2% rizikos kapitalo finansavimo nuo bendrų Slėnio rodiklių..

Kitas svarbus pusiausvyros disbalanso veiksnys yra technologijų įmonių informuotumo apie savo teises stoka. Pavyzdžiui, Trista Kemp, kuri teigia esanti viena iš pirmųjų amerikiečių kovorkingo „WeWork“ tinklo darbuotojų, teigė, kad jai išvis nebuvo siūlomos opciono galimybės.

Aš buvau 23 metų amžiaus ir naivi, nežinojau, kas yra akcijos ar opcionai. Žinoma, nežinojau ir to, kiek tai gali paveikti mano finansinę ateitį “, – teigė Kemp.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 81

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...