infa.lt

11 mln dolerių už melagingą kaltinimą rasizmu: JAV teismas nubaudė koledžą už siundymą prieš kepyklą

14 spalio
09:50 2019

Gibsonų kepyklėlė

JAV teismas nurodė Oberlino koledžui sumokėti 11 milijonų dolerių mažai kepyklai kaip kompensaciją už nesąžiningus kaltinimus rasizmu, praneša „Fox News“.

2016 m. lapkritį trys juodaodžiai studentai nuėjo į kepyklą pavogti vyno, o kai jiems buvo sutrukdyta, jie pasiskundė rasine diskriminacija.

Ohajo Oberlino koledžas – neabejotinai liberaliausias koledžas pasaulyje – pralaimėjo teismo procesą. Teismas nurodė jam sumokėti mažiausiai 11 milijonų dolerių nedidelei šeimos kepyklėlei, kurią kolegijos darbuotojai nesąžiningai apkaltino rasizmu. Nuostabi istorija! „Fox News“ korespondentas Trace’as Gallagheris.

Sveiki Trace!

Trace’as Gallagheris, Fox News korespondentas: Pripažinkime, Tuckeri: tai, kad teismas priteisė 11 milijonų dolerių, reiškia, kad žiuri nepadarė jokių nuolaidų. Jie ne tik pripažino, kad Oberlino koledžas Gibsonų kepyklą pavadino rasistine, bet ir laikėsi nuomonės, kad Gibsonų šeima ir jų verslas turėtų gauti daugiau kompensacijų už patirtas psichologines kančias.

Viskas prasidėjo 2016 m. lapkritį, kai trys juodaodžiai studentai iš Oberlino koledžo įėjo į Gibsono kepyklėlę, pateikė suklastotą asmens tapatybės dokumentą ir pavogė kelis butelius vyno. O kai kepyklos savininko sūnus bandė juos sustabdyti, studentai, pasak policijos, nugriovė jį ant žemės ir ėmė mušti.

Iš pradžių studentai teigė, kad buvo kritikuojami dėl savo rasės, bet paskui pripažino, kad rasizmo nebuvo. Vėliau atliktas policijos tyrimas taip pat nustatė, kad įtarimai rasizmu yra nepagrįsti.

Bet tai nesutrukdė Oberlino koledžui, ilgamečiam liberalaus aktyvizmo bastionui, paskelbti karą Gibsonams. Šis karas apėmė boikotus ir protestus, kuriuose dalyvavo šimtai studentų, ir kurie giedojo: „Nėra teisingumo – nėra ramybės!“

Kepyklos atstovai teisme taip pat teigė, kad koledžo vadovai naudodamiesi megafonu kontroliavo protestus ir išplatino lankstinukus, kuriuose Gibsono kepyklėlė vadinama „rasistine įstaiga, turinčia ilgą rasinio profiliavimo ir diskriminacijos istoriją“.

Leiskite man jums priminti, kad universiteto verslo santykiai su šia duonos kepykla siekė jau šimtą metų. Kolegija teigia, kad visus duonos kepinių savininkų pacituotus teiginius gina žodžio laisvės įstatymas, ir vienintelė priežastis, dėl kurios kolegija laikinai sustabdė bendradarbiavimą su kepykla, yra noras sumažinti susipriešinimo lygį.

Bet kepyklėlė gali gauti dar daugiau pinigų, nes rytoj teismas pradės svarstyti, kokia apimtimi nubausti kaltuosius. Tuckeri?

Kokia nuostabi istorija! Tai buvo netikėta. Ačiū Trace Gallagher!

Išėjimo į eterį data: 2019 m. birželio 10 d.

youtube.com

Youtube arba Fox News pašalino pašalino šį reportažą iš Fox News youtube paskyros, tačiau medžiagos internete apie tai yra daug.

Vikipedijoje apie tai rašoma labai išsamiai

Vėliau žiuri priteisė ieškovams dar 33 mln. JAV dolerių kompensaciją, iš viso priteisdama 44 mln. JAV dolerių.

Mėnesio pabaigoje teisėjas Johnas Miraldi sumažino bendrą sumą iki 25 mln. JAV dolerių, nes valstijos įstatymai riboja baudžiamąją žalą.

2019 m. liepos mėn. teismas nurodė „Oberlin“ koledžui sumokėti papildomus 6,5 mln. JAV dolerių kaip kompensaciją už Gibsono teisines išlaidas.

2019 m. spalio 8 d. Kolegija pateikė apeliacinį skundą, kuriuo bylos sprendimai buvo apskųsti Devintajam apygardos apeliaciniam teismui Akrone, Ohajo valstijoje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 80

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....