infa.lt

Visa ir Mastercard pasirengusios išeiti iš Facebook inicijuoto „Libra“ projekto

07 spalio
08:59 2019

Ambicingas „Facebook“ kriptovaliutos projektas turi tam tikrų sunkumų, kurie gali tapti neįveikiamais. Kūrėjams nepavyko pasiekti abipusio supratimo su įstatymų leidėjais, o dabar net oficialūs partneriai atsisako viešai palaikyti idėją.

„Visa“, „Mastercard“, taip pat kai kurie kiti „Facebook“ finansiniai partneriai yra pasirengę atsisakyti „Libra“ projekto – kriptovaliutos, skirtos pervedimams Marko Zuckerbergo kontroliuojamose programose. „The Wall Street Journal“ tvirtina, kad būsimoji Libra Foundation valdymo organizacija yra arti skilimo.

Anot laikraščio šaltinių, nepaisant lobistų armijos pastangų, Libra kūrėjams nepavyksta įrodyti Amerikos įstatymų leidėjams, kad jie nenaudos centralizuotos kriptovaliutos pinigų plovimui.

Pristatydama Libra vadovybę, „Facebook“ į sceną išvedė 28 solidžius partnerius. Tarp jų buvo įvairių sričių milžinų: finansų įstaigų („Mastercard“, „PayPal“, „Coinbase“, „Kiva“), ne pelno organizacijos („Women’s World Banking“, „Mercy Corp“) ir privačių kompanijų („eBay“, „Uber“, „Lyft“). Dėmesį patraukė tai, kad Zuckerbergas nesugebėjo pritraukti į komandą nei vieno banko.

WSJ teigia, kad „Facebook“ neseniai paprašė keleto komandos narių suteikti viešą paramą projektui, ir jie atsisakė.

Teoriškai Libra yra visavertė tradicinės finansų sistemos alternatyva, turinti savo emisijos centrą, valdymo organus, labai nutolusius nuo kriptoanarchijos ir 2,6 milijardo žmonių aprėptį. Tiesiog tiek daug vartotojų turi „Facebook“, „WhatsApp“ ir „Instagram“. Tačiau praktiškai jo naudojimas net „Facebook“ ekosistemoje gali būti rimtai apribotas – viskas priklausys nuo to, dėl ko bus susiderėta su reguliuotojais.

Spalio 14 d. Ženevoje vyks Libra Foundation dalyvių susitikimas. Posėdyje turi būti susitarta dėl organizacijos įstatų ir paskirti jos direktoriai. Atsižvelgiant į valdžios pasipriešinimą, šis susitikimas gali tapti nemaloniu „Facebook“ vadovybei siurprizu.

Rugsėjo viduryje Prancūzijos valdžia paragino uždrausti Libra apyvartą visoje Europoje. Sprendimo mechanizmas nebuvo išaiškintas, tačiau pozicijos kategoriškumas reiškia, kad Libra įgyvendinimas gali būti apribotas ir kituose regionuose.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 81

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...