infa.lt

Psichologo žvilgsniu: Poros, kurios tą turi – laimingiausios!

31 spalio
01:02 2015

susikibę rankomisPsichologai teigia, jog žemiau aprašytas elgesys sukuria tvirtą pagrindą laimingam porų gyvenimui kartu. Jis (elgesys) nėra sudėtingas ar reikalaujantis ypatingų pastangų, tačiau jo daromas teigiamas poveikis poros bendram gyvenimui yra milžiniškas. Siūlome jums susipažinti ir pagal galimybes laikytis šių nesudėtingų taisyklių – rezultatą pajausite visai neužilgo.

1. Stenkitės į lovą eiti kartu, tuo pačiu metu

Prisiminkite jūsų santykių pradžią, kai jūs negalėdavote sulaukti šios akimirkos. Laimingos poros atmeta norą eiti gulti miegoti skirtingu metu. Jos gula tuo pačiu metu, net jeigu vėliau vienas jų tyliai atsikelia, kad užsiimti laukiančiais reikalais, nedrumsdamas mylimo žmogaus miego.

2. Atraskite bendrus interesus

Vėliau daugelis porų netikėtai atranda, jog tarp jų, apskritai, ne taip jau ir daug bendro. Tačiau nereikėtų nuvertinti svarbos to, kuo jūs galėtumėte užsiimti (ir mėgautis) kartu. Ir net tada, jei pas jus nėra daug bendrų interesų, jūs tikrai galite atrasti kažką, kas patiks jums abiem (jei žinoma jūs norite būti laiminga pora). Ir nepamirškite savo asmeninių interesų ir pomėgių – taip jūs ne tik tapsite įdomiu savo antrajai pusei, bet ir atrodysite mažiau priklausomas (-a) nuo jos.

3. Jeigu jūs kažkur einate kartu – laikykitės už rankų arba eikite šalia

Kai laiminga pora kažkur eina, su jais nebūna to, kad vienas iš partnerių eitų paskui kitą ar bėgtų priešakyje jo – ne, jie eina laikydamiesi už rankų arba bent jau šalia kits kito. Jie žino, kad noras būti šalie vienas kito yra kur kas svarbesnis, nei siekis ateiti kažkur pirmam.

4. Tegu jums įprasta būsena tampa pasitikėjimas

Jeigu (tiksliau, tada kai) jūs susibarsite ar susipyksite, žinokite – laimingos poros todėl ir laimingos, kad pusės yra pasirengusios pasitikėti viena kita ir atleisti, vietoje to, kad kaupti savyje pyktį ir nepasitikėjimą.

5. Stenkitės daugiau galvoti apie tai, ką jūsų partneris daro teisingai, ir mažiau apie tai, ką jis daro ne taip

Jeigu jūs įžiūrėsite savo antrojoje pusėje tik trūkumus, galite patikėti – jūs jų atrasite su kaupu. Tačiau, lygiai taip pat jūs galite atrasti jame ir gausybę puikių savybių. Viskas priklausys nuo to, ko būtent jūs ieškote. Laimingos poros yra nusiteikusios į gėrį.

6. Apkabinkite vienas kitą sutikdami vakare po darbo

Mūsų oda turi savo atmintį „geriems prisilietimams“ (meilė), „blogiems prisilietimams“ (prievarta) ir „prisilietimų nebuvimą“ (abejingumą). Ir kai jūs sveikinatės ar atsisveikinate su savo antrąja pusele, palydėdami tai apkabinimu, jūs tiesiog pasineriate į „gerus prisilietimus“ – o jie, savo ruožtu, padeda mums atlaikyti bet kokias negandas.

7. Sakykite vienas kitam „Aš tave myliu“ ir „Geros dienos“ kiekvieną rytą

Tai puikus būdas nuo pat ryto pasikrauti gera nuotaika ir pakantumo krūviu, su kuriuo galima drąsiai keliauti kovoti su kamščiais keliuose, ilgomis eilėmis ir kitais nemaloniais reiškiniais.

8. Kiekvieną vakarą palinkėkite vienas kitam labos nakties – ir nesvarbu, kiek nuoširdžiai jūs tą sakote

Tai sako jūsų partneriui apie tai, jog nesvarbu kiek jūs supykę ant jo ar jos, – jums vis tiek svarbūs jūsų santykiai, ir jūs norite juos tęsti. Tai kalba apie tai, jog viskas, kas vyksta tarp jūsų, jam yra kur kas svarbiau, nei vienas vienintelis (nors ir ne pirmas) nemalonus incidentas.

9. Nepamirškite paklausti vienas kito, kaip kitam sekasi

Nepamirškite kartas nuo karto skambinti jūsų antrai pusei namo ar į darbą, pasidomint kaip eina jos diena. Tai puikus būdas sužinoti iš anksto, ko jums reikėtų laukti iš jos ar jo susitikus vakare namuose. Pavyzdžiui, jei jūsų partnerio diena buvo tiesiog siaubinga, vargu ar būtų protinga tikėtis, jog jis nuoširdžiai džiaugsis jūsų nuostabia diena.

10. Džiaukitės tuo, kad jus mato kartu

Laimingos poros nesigėdija pasirodyti žmonėse kartu, dar daugiau – jos mėgaujasi tuo, kad jas mato kokių nors emocinių kontaktų metu, net jei tai būti tik įprastas prisilietimas prie rankos ar peties. Ir jos visai nesistengia tuo nustebinti aplinkinių – jos tiesiog nori parodyti, kad priklauso vienas kitam, ir tuo patenkintos.

Laimingų porų įpročiai stipriai skiriasi nuo nelaimingų porų įpročių. Bet, kas gi yra įprotis? Tai tam tikras elgesio šablonas, kurį jūs vykdote automatiškai (iš įpročio), ir kurio palaikymas nereikalauja iš jūsų ypatingų pastangų.

Tam, kad kažkoks elgesys taptų įpročiu, jį reikėtų kartoti ne mažiau, nei 21 dieną – ir, jei jūs apsiginkluosite elgesio modeliais, aprašytais šiame straipsnyje aukščiau, jie neabejotinai padarys jūsų asmeniniu santykius kur kas sveikesniais ir laimingesniais.

Ir atminkite – jei jums nepavyks to įtvirtinti iš pirmojo karto – nenusiminkite. Tiesiog atsiprašykite savo partnerio, paprašykite atleidimo, ir toliau dirbkite su savimi siekdami įgyti reikalingus įpročius.

Jums tas tikrai pavyks!

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 064

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

apie ta "tvarka"! Jos ir nebuvo. Stipresnis visada dare ka nori ir niekada nebuvo smerkiamas,jei...

pasaulio matymas nusvinta per 72 lytis! Branduoliu skilimas menkniekis,su sia praregejimo bomba palyginus!...

Jie eina link totolaus fantastinio rytojaus kur žmogus renkantis atstova valdžioje tampa ju vergas, skaičius...

kad jis zino,kur ji yra! Nusispjauti - dar nereiskia neapykantos! Gal tiesiog "draugo" kauke jam...

jau ir moteru,skelbia Ukraina,o mums - musu "svietejai" meluoja,kad Rusija! Beje,noriu pasveikinti ukrainiecius Europoje! Naujasis...

Nuolat stiprina kontrole,o vogti milijonus - kasdien lengviau!...

kad paciu sukurtos peklos vengiama verslo nurodymu! Juk,Lietuvoje ir po Baltijos salis dirbantys vilkikai,autobusai,traktoriai -...