infa.lt

Alkoholis liesis laisvai – LSDD atstovai siūlo atidėti dar neįsigaliojusias alkoholio kontrolės įstatymo pataisas

19 rugsėjo
14:50 2019

REUTERS

Grupė Lietuvos socialdemokratų darbo (LSDD) frakcijos ir kitų Seimo valdančiosios koalicijos narių rugsėjo 19 d. įregistravo įstatymo projektą dėl Alkoholio kontrolės įstatymo pataisų, kuriuo siūloma iki 2022 m. sausio 1 d., atidėti papildomus suvaržymus prekybai alkoholiu.

Taip pat siūloma leisti pačioms savivaldybėms nuspręsti, ar draudimas prekiauti alkoholiniais gėrimais paplūdimiuose yra reikalingas.

„Mes manome, kad griežtindami alkoholio kontrolę iš esmės socialinių visuomenės problemų neišspręsime, bet nukentės verslas, atnešantis įplaukas į valstybės biudžetą, o ypač smulkusis kavinių verslas patirs realių nuostolių. Įsigaliojus draudimui prekiauti alkoholiu kurortų kavinėse nukentės Lietuvos įvaizdis, neigiama įtaka pasijus turizmo srityje.

Siūlome atsižvelgti ir į praktiką kitose užsienio šalyse. Bus sudėtinga sudominti verslą skelbiamais savivaldybių lauko kavinių konkursais. Ar norime žlugdyti verslą imituodami socialinių problemų sprendimą?“ – sako LSDD frakcijos seniūnas Rimantas Sinkevičius.

Pagal šiuo metu galiojančius įstatymus, kitais metais lauko kavinių, sezoninių prekybos vietų teisės prekiauti alkoholiu būtų apribotos – festivaliuose, viešuose renginiuose, mugėse būtų galima prekiauti tik silpnu iki 7,5 laipsnio stiprumo alkoholiu, o nemokamuose renginiuose turėtų būti įrengiamos specialios zonos prekybai alkoholiniais gėrimais.

Vasaros sezonu alkoholiu būtų draudžiama prekiauti kurortų lauko kavinėse, pliažuose, aikštėse, o tai sumažintų lankytojų ir pirkėjų skaičių.

„Socialdarbiečių“ nuomone, socialinių problemų sprendimui būtinas ekonomikos augimas, užimtumo skatinimas ir specialios švietimo programos, ugdančios sąmoningumą, o ne draudimai“, – įsitikinęs LSDD frakcijos seniūnas R. Sinkevičius.

infa.lt replika:

Kas gi buvo pasirašyta valdančiosios koalicijos sutartyje alkoholio kontrolės įstatymo klausimu?

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 110

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...