infa.lt

Žymių žmonių pasisakymai apie vakcinų neefektyvumą įtakoja gyventojų požiūrį į skiepus – sako A. Veryga

15 rugsėjo
23:47 2019

Skiepai išnaikins visas užkrečiamas ligas

„Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga rugsėjo 11-12 d. Briuselyje (Belgijoje) dalyvavo Europos Komisijos (EK) ir Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) rengiamame aukšto lygio susitikime vakcinacijos klausimais. Jame ekspertai iš įvairių užsienio šalių tarėsi, kaip būtų galima mažinti užkrečiamųjų ligų mastą ir skatinti žmones skiepytis, nes skiepai, kaip įrodyta mokslu, yra efektyviausia prevencijos priemonė nuo užkrečiamųjų ligų”, – rašoma Lietuvos sveikatos apsaugos ministerijos portale.

Ministro A. Verygos teigimu, Lietuva, kaip ir kitos šalys susiduria su iššūkiais skiepijimų srityje. Ypač kelia nerimą didėjantis klaidinančios informacijos srautas apie skiepijimų nesaugumą bei neveiksmingumą viešojoje erdvėje.

„Stebima tendencija, kad žymių žmonių pasisakymai apie vakcinų neefektyvumą ar žalą daro poveikį gyventojų požiūriui į skiepus ir mažina jų pasitikėjimą vakcinomis. Visgi džiugu, kad pastaraisiais metais Lietuva padarė didelį proveržį, įtraukiant naujas vakcinas į skiepijimo programą“, – sako ministras A. Veryga.

2014-2018 m. į Lietuvos vaikų skiepijimų kalendorių buvo įtrauktos pneumokokinės infekcijos, žmogaus papilomos viruso infekcijos, rotavirusinės infekcijos bei B tipo meningokokinės infekcijos vakcinos.

Dėl nepalankios meningokokinės infekcijos situacijos Lietuva yra viena iš pirmųjų, t. y. ketvirtoji, šalių Europos Sąjungoje (ES) įtraukusi B tipo meningokokinę infekcijos vakciną į skiepijimų kalendorių.

Šiame susitikime planuojama tartis, ar reikalingas globalus strateginis ilgalaikis dokumentas, kuriame būtų numatyti tikslai likviduojant ar išnaikinant kai kurias ligas ir mažinant vakcinomis valdomų ligų naštą.

Lietuva tam pritartų, nes išnaikinti užkrečiamąsias ligas galima tik suvienijus visų pasaulio šalių pastangas ir koordinuojant veiksmus. Tad būtinas glaudus visų valstybių bendradarbiavimas, apibrėžtas globaliame strateginiame dokumente.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 296

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...