infa.lt

Siekiant atsikratyti svorio, pirmiausia reikia keisti mintis

28 spalio
18:16 2015

Ideali figūraŽiūrėdama į savo vakarienę – sausainius su pienu – pagalvojau, kad tai pasirinkimas, einantis prieš sau pačiai taip seniai formuojamus įsitikinimus apie sveiką mitybą. Juk žinau, kad ir kalorijų kiekis viršija reikiamą normą, ir kad tai ne pats vertingiausias maistas, kurį galėčiau pasirinkti, žinau, kad cukrus vakare man vėl neleis užmigti.

Kas gi nutinka, kad žinant visas taisykles ir skaičius, šventai tikint sveika gyvensena, mano pasirinkimas vis tiek toks… ne visiškai padedantis atsikratyti tų kelių kilogramų? Nes vakare tampi silpnesnis nei buvai ryte. Nes vakare trokšti komforto ir saugumo skonių ir kvapų apsupty. Žiemai artėjant nori šiltesnio ir kaloringesnio maisto. Nes šiandien jautiesi nusipelnęs, o naują gyvenimą žadi pradėti nuo rytojaus. Nes žadi, kad šitas sausainis yra paskutinis prieš jų atsisakant visam gyvenimui.

Iš tiesų mano ką tik išvardintos priežastys yra visiškai beprasmės. Tik pakeitus mąstymą, požiūrį į mitybą sugebėsi išlaikyti motyvaciją ir pasiekti savo svajonių svorį. Pasiekti ir išlaikyti, nes pasikeitęs požiūris nebėra dieta ar laikinas sprendimas iki kol įtilpsi į savo vestuvinę suknelę. Tai tampa gyvenimo būdu ir taip įsipina į įpročius, kad nejučia nebeužsuki į greitai paruošiamo maisto skyrius parduotuvėje ir bene vienintelis skyrius, kurį aplankai – tai daržovės ir natūralūs – nei virti, nei kepti, nei konservuoti – produktai.

Pirma. Įsivaizduok save, kaip tu atrodysi, kada atsikratysi nereikalingų kilogramų. Užsirašyk tris dalykus, kurie pasikeis, kada būsi tas žmogus: daugiau pasitikėjimo savimi, daugiau sėkmės su priešinga lytimi; Akropolio drabužiai tavęs nebestorins, o priešingai – puikiai atrodysi, kad ir ką užsimesi; galėsi pasimaivyti prieš savo „ex“, kaip tu puikiai atrodai, ar paprasčiausiai būsi pavyzdys savo vaikams, šeimai. Užsiklijuok savo svajonių figūros nuotrauką ant šaldytuvo, viryklės, spintelių. Užsiklijuok savo seną nuotrauką, kurioje tu sau dar patikai. Man asmeniškai padeda pati baisiausia mano nuotrauka, kuri šaukte šaukia, kad reikia spręsti situaciją. Bet kas, kas tik padeda, tačiau svarbiausia: kiekvieną dieną sau sau primink, kokio kūno nori likusiam savo gyvenimui.

Antra. Suvok, kad tai yra lėtas ir ilgalaikis procesas. Bet kuris su reklama nesusijęs žmogus tau gali prisiekti, kad magiškų svorio atsikratymo būdų nėra. Televizija ir patogus gyvenimo būdas mus išmokė, kad viską galima gauti greitai, paprastai ir kada šitas mūsų tikėjimas nepatenkinamas, viską metame ir sakome: „Neveiksminga“. Įpročiai formuojasi labai lėtai, bet kad ir kaip sunku yra šiandien, prisimink, nuo šios akimirkos viskas bus tik paprasčiau. Su kiekviena diena įpročiai taps vis natūralesne tavo gyvenimo dalimi. Pirmos dienos ar pirmos dvi – trys savaitės yra pačios sunkiausios. Tavo tikslas yra suformuoti naujus įpročius, stiprinti savo bendrą savijautą, keisti požiūrį ir tam užteks mėnesio ar dviejų. Jei sugebi ištverti savaitę, tai ar nesugebėsi ištverti dar vienos? Netrukus pastebėsi, kad ji jau lengvesnė. Svorio netekimas bus lėtas ir ateis tik po visko. Tad turi tai priimti kaip faktą, nesitikėdamas atrodyti puikiai jau po mėnesio. Greito ir lengvo būdo nėra. O visa kita – tai tik būdai užsidirbti iš tų žmonių, kurie tokio būdo ieško.

Trečia. Svarbi yra tik šiandiena. Negalvok apie ėjimą į sporto salę šiandien, rytoj, visą savaitę, visą mėnesį… Susikoncentruok tik ties šia diena ir kada norėsi pasiduoti ir praleisti treniruotę, galvok apie tai, kaip apie sunkiausią šios dienos momentą.  Juk tu gali tai ištverti. Rytoj turėsi daugiau energijos, jausiesi geriau, bet viskas, dėl ko turi rūpintis, tai tik ši diena.  Visa kita išsispręs savaime.

Štai taip viskas ir prasideda. Kada turi atitinkamą požiūrį, veiksmai ateina patys savaime. Lieknėjimas tampa nebeskausmingas, o figūros išlaikymas nebereikalauja didelių pastangų. Ko gi vertas tas sausainis prieš galimybę gerai jaustis ir gerai atrodyti?

Ieva Vaiginytė

sveikuoliai.lt

Gerbiami skaitytojai, jeigu manote, kad informacija pateikta infa.lt tinklapyje buvo jums nors kažkiek naudinga – jūs galite paremti tinklapį SMS žinute.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......

juokas parėmė iš info.lt dėl Pugačiovas paskelbta agentė visi žino o jus tik dabar savo...

Rusijos paleistos naikinančios raketos taip pat yra karinės raketos, kaip ir NATO raketos....

Nepasidalino otkatu?...

ant briaunos dar gali nukristi...