infa.lt

Konferencija: „Ar po 30 metų vaikai Lietuvoje gyvens geriau nei jų tėvai?“

03 rugsėjo
13:42 2019

Seimo Konsttucijos salė

Rugsėjo 5 d., ketvirtadienį, 10 val. Konstitucijos salėje (Seimo I r.) vyks konferencija „Ar po 30 metų Lietuvos vaikai gyvens geriau nei jų tėvai?

Konferencijoje savo įžvalgomis dalinsis Lietuvos banko prezidento pavaduotojas prof. Raimondas Kuodis, Vilniaus universiteto prof. Romas Lazutka, Seimo nariai dr. Gintarė Skaistė, dr. Laurynas Kasčiūnas, dr. Paulius Saudargas, Lietuvos socialios rinkos plėtros instituto direktorius Valentinas Stundys.

Vienas iš kertinių socialios rinkos modelio teiginių, jog valstybės pareiga – užtikrinti pagrindines sąlygas, kad žmogus galėtų pasirūpinti savimi ir savo artimaisiais. Tačiau ar šiandien Lietuva išties užtikrina vienodas starto sąlygas visiems?

Mūsų vaikų ateitis priklauso nuo daugelio dedamųjų – šeimos pastangų, tinkamų viešųjų paslaugų, teisingumo. Tačiau didelę reikšmę tam turi ir ekonomika – kaip tarpusavio santykiai turi vystytis, kad dėl savo vaikų ateities galėtume daugiau mažiau būti tikri.

Tiek politikoje, tiek pačioje visuomenėje pastaraisiais metais vis dažniau kalbama apie skirtumus, kurie susidaro tarp skirtingų visuomenės grupių. Niekam ne paslaptis, kad Lietuvos provincija savo ekonominiu ir socialiniu išsivystymu ženkliai atsilieka nuo sėkmingai besiplėtojančių Lietuvos didmiesčių, tokių kaip Vilnius, Kaunas ir Klaipėda. O susidarę skirtumai tarp didmiesčių ir kaimiškų vietovių reiškiasi daugybėje kasdienio gyvenimo sričių: skiriasi įsidarbinimo galimybės, mokamas darbo užmokestis, vykdomos ekonominės veiklos pobūdis, gyventojų amžius, kultūrinės veiklos pasirinkimo galimybės, laisvalaikio infrastruktūra ir daugelis kitų kasdienio žmonių gyvenimo aspektų. Nors skirtis dažniausiai matome žvelgiant per regionų perspektyvą, daugelį riboja ir skirtingos šeimos finansinės galimybės, nepriklausomai nuo gyvenamosios vietos.

Konferencijoje bus aptarta socialios rinkos modelio siūloma kryptis Lietuvai užtikrinant lygias galimybes siekiant gerovės visiems jos vaikams.

Renginys bus tiesiogiai transliuojamas internetu ir televizijos programa „Seimas – tiesiogiai“, taip pat Seimo „YouTube“ paskyroje.

Registracija vykdoma el. paštu viktorija.laurinaviciute@lrs.lt iki rugsėjo 4 d. Asmenys į Seimo rūmus įleidžiami tik pateikus asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 93

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. :D:D:D    -  2019-09-03, 17:15

    Na ir optimistai :D:D:D Mano, kad po 30 metų Lietuva dar egzistuos :D:D:D

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....

Durnius rimtu veidu....