infa.lt

Ugnius Kiguolis vs DELFI

30 rugpjūčio
08:44 2019

Ugnius KIguolis

Žinomas verslininkas Ugnius Kiguolis savo Facebook paskyroje sureagavo į Delfi portalo žurnalistės Godos Raibytės straipsnį pavadinimu „Garsus skeptikas pamokė, kaip Lietuvos antivakserius pastatyti į vietą: jų lyderio veiksmai gali iššaukti epidemiją„, kuriame verslininkas nuo pat pirmųjų eilučių vadinamas ir „agresyviu pseudomokslo šalininku ir jo skleidėju” ir net Lietuvos „antivakserių lyderiu”, įvardinamas „buvusiu vadybininku”, garsėjančiu drąsiais ir mokslu nepagrįstais pareiškimais.

Ugnius Kiguolis paskelbė atsakomąjį tekstą:

Mieli DELFI.lt su Pseudo mokslo žurnaliste Goda Raibytė priešakyje. Labai ačiū už tokį išsamų, objektyvų ir argumentais remtą straipsnį.

Suprantu, kad prasideda mokslo metai, vėl reikės atidirbinėti gautus pinigėlius reklamos užsakovams, tad stengiatės iš anksto diskredituoti tam tikrus asmenis. Juk neužilgo reikės apie Meningokoko epidemiją šnekėti.

Bet, apie viska išsamiai.

Pseudomokslas sklinda, nes tikrasis mokslas visuomenei dažnai yra svetimkūnis. Tačiau su tokiais agresyviais pseudomokslo šalininkais kaip Ugnius Kiguolis reikia kovoti laikantis tam tikrų principų.

Labai ačiū už tuos laurus, tik gal įsivertiname kas gi vis tik yra tas pseudo-mokslas. apie kurį jūs šnekate? Nėra tokio mokslo kaip Antivax mokslas. Kiguolis visada sako, kad yra už skiepus, už saugius skiepus. tai apie ką jūs šnekate?

Tikra tiesa, pseudo-mokslą reikia demaskuoti, ir ne tik Pseudo-moksla, bet ir fakenewsus demaskuoti yra būtina, ir tą reikia išmokti. Ir viska reikia grįsti faktais, tą daryti privaloma. Būtent tą ir sako kalbinamas mokslininkas.

Taigi, šnekame faktais, ieškome faktų Delfyje ir Demaskuojame:

1. Faktas numeris vienas: Ugnius Kiguolis nėra buvęs vadybininkas, jis juo net ir nebuvo. taigi – pirmas FAKE NEWS. Ieškome faktų: Mieloji Goda, kokios kompanijos vadybininku buvo Kiguolis?

2. Ugnius Kiguolis nėra jokio judėjimo lyderis. Niekas jo jokių judėjimų lyderiu nerinko ir apskritai minimas judėjimas neegzistuoja. Lyderiu pavadino nebent pats Delfi. Žmonės patyrę įvairių farmakologinių preparatų šalutinius poveikius ir apie tai šnekantys, diskutuojantys ir klausiantys – nėra joks judėjimas.
Taigi Fake news numeris 2.

3. Ugniaus Kiguolio absoliučiai visi pareiškimai yra būtent pagrįsti mokslu ir pateiktos nuorodos i publikuotas mokslines studijas, tad tokiais nepatikimais šaltiniais kaip DELFI, Ugnius Kiguolis niekada nesiremia.
Fake news numeris 3. mielai paties Delfi [portalo] paprašysime FAKTŲ. kur jie?

4. Šaltinių, Delfi sako, kad Kiguolis naudoja daug. Bet, anot Delfi, jie nieko verti. Na, labai objektyvu, nurodykite nors vieną nieko vertą šaltinį. Kiguoliui pačiam būtų įdomu sužinoti, kuris, anot Delfi, šaltinis yra nepatikimas ir nieko vertas: CDC, PSO, ULAC ar kokia studija iš PUBMED.
Nieko verti yra būtent tokie fake news straipsniai: būtent be FAKTŲ, be NUORODŲ kaip šis.

5. Smagu, kad jums visiems reikia vienytis prieš Kiguolį ir pagaliau atrasti, kur gi tas skleidžiamas pseudo-mokslas. Kai atrasite – būtinai praneškite.

Siekiant kažką vadinti pseudo-mokslu, pirmiausiai reikėtų, jog tai butu mokslu, kad paskui pataptų „Pseudo” mokslu. Farmakologinių preparatų gamintojo pateikiama informacija nėra nei mokslas, nei pseudo. Nebent Delfi čia keistai įsivardina visą Mediciną, kaip pseudo-mokslą. ŠAUNUOLIAI, vėl fake news.

Ir, mokslininkas užbaigia tikrai teisingai: su pseudo-mokslininkais, ypač agresyviais, reikia mokėti bendrauti.
Ačiū vėl už skambius pavadinimus, Kiguolis jau ir mokslininku, nesvarbu kad „pseudo”, patapo, tad išmokite DELFI su manim bendrauti.

O tam, kad išmoktumėte, teks perskaityti tas mano nuorodas, kviesti mane i diskusiją, rasti faktus ir argumentus kur Kiguolis sako netiesą. Kiguolis būtinai atsiprašys viešai visos tautos, jei tik tą rasite. Ir, kaip mokslininkas sako, jei to nedarysite, tik DAR LABIAU PABLOGINSITE SITUACIJĄ.

Tad, mieloji Goda Raibytė, gal norite sėsti ir pašnekėti jums įdomia tema, apie jums įdomų preparatą ar ligą ir parodyti visiems, kaip Kiguolį suvartote argumentais ir faktais, paneigdama jo pateikiamus šaltinius. ANYTIME ANYWHERE.

Skaitytojams nuoroda Delfi fake news, į kurį atsakymą parašiau čia.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 822

Žymos:

Atsiliepimų 11

  1. 👍    -  2019-08-31, 14:56

    Kokia puiki ir nuostabi naujiena! Pagaliau turime Lietuvišką ‘Del Bigtree’ <3 variantą.
    Ir šioje vietoje tikrai reikia padėkoti delfiui už jų fake news, nes jos atkreips tėvelių dėmesį į Ugnių Kiguolį, tai yra į jo pateikiamą informaciją apie skiepų žalą, apie kurią, kuo daugiau tėvelių žinos, tuo geriau.
    Nuoširdžiai dėkoju Ugniui Kiguoliui už darbą, kuris pagaliau neša gerus rezultatus.
    Sėkmės ir sveikatos Jums gerb. U. Kiguoli <3
    Taip pat dėkoju infai.lt už šį straipsnį, kuriuo beabejo jau pasidalinau.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. ieškokite video:    -  2019-08-31, 15:00

    ‘YOUR Children. YOUR Choice’ youtube.com/watch?v=SHdzBnblack&fbclid=IwAR0VRMJrqZ3IHrbLS2IBXIG2HiG_nclbRIBGtRc-6iWMkiyVFpcaHwKJuog

    Atsakyti į šį komentarą
  3. infa.lt - susitvarkykite komentarų skiltį    -  2019-08-31, 15:23

    padarykite labiau ‘discussion friendly’- pritrauksite daugiau skaitytojų.

    Atsakyti į šį komentarą
  4. ...    -  2019-08-31, 17:04

    Fui. Teko pasidomėti kas ten per delfi straipsnis. Tai turiu išreikšti pasipiktinmą! Kaip Jūs infa.lt išdrįsote priversti mane paskaityti psichinių ligonių portalą?
    Šiaip delfio neskaitau, tačau dabar prie progos, perbėgau per kelis straipsnius, tai grynos psichinių ligonių rašliavos.
    Tad prašau manęs daugiau neversti skaityti delfi kliedesių. Iš anksto – ačiū.

    Atsakyti į šį komentarą
  5. kas mūsų laukia?    -  2019-08-31, 17:51

    gražių paveiksliukų galerija:

    liaudiesmenas.livejournal.com

    Atsakyti į šį komentarą
  6. hhh    -  2019-09-05, 22:26

    kam tu idomus , durneli tu

    Atsakyti į šį komentarą
  7. Rekomendacija:    -  2019-09-21, 09:53

    Dr. Sherri Tenpenny

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Klausimas būtų, su kuo derėtis ir dėl ko? Jeigu Jus turite omenyje žmogėdras, tai su...

Laukiu ŠS šulo fantomaso rašinėlio šia tema....

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...