infa.lt

Uodai neša klimato pasikeitimo įrodymus

29 rugpjūčio
19:46 2019

„Klimato pasikeitimų pasekoje, kai kuriuose pietiniuose Rusijos regionuose dideliais tempais plinta uodai, galintys pernešti tropines ligas, įskaitant Zika virusą, įspėja mokslininkai“, – praneša The Times.

„Manoma, jog Aedes aegypti ir Aedes albopictus uodai persikėlė į Juodosios jūros regioną iš Egipto ir Pietryčių Azijos. Neskaitant Zika viruso, kuris embriono vystymosi motinos gimdoje metu gali sukelti defektus jo smegenyse, jie gali pernešti Chikungunya, denge, Vakarų Nilo ir geltonąją karštliges. Taip pat jie gali platinti lervas kirmino, galinčio rimtai pažeisti žmonių ir gyvūnų vidaus organus“, – praneša leidinys.

Pasak valdininkų, nuo pereitų metų dešimtys žmonių po uodų įgėlimų užsikrėtė Vakarų Nilo karštlige. Mirtinų atvejų pavyko išvengti. Šie uodai buvo aptikti, tame tarpe ir Rusijos aneksuotame Kryme. Anksčiau Rusijoje buvo fiksuojama tik geltonoji ir Vakarų Nilo karštligės. Geltonoji karštligė buvo likviduota 1950-aisiais, tačiau ji grįždavo“, – pažymima straipsnyje.

„Valdininkai bando sumažinti grėsmę. Rusijos prezidentas V. Putinas pripažįsta, jog klimato pasikeitimai stipriai smogė Rusijai, tačiau neigia, jog tai susiję su žmogaus veikla.

Praėjusiais metais futbolo rungtynių dėl Pasaulio Taurės Volgograde metu, futbolistams teko tiesiog kovoti su uodais ir mašalais. Voronežo sritis, esanti 290 mylių nuo Maskvos, taip pat nukentėjo nuo uodų antplūdžio, kurį valdžia susiejo su potvyniais ir ne pagal sezoną šiltu oru“, – primena leidinys.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 239

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...