infa.lt

Užfiksuota pirma mirtis nuo nežinomos ligos. Įtarimai – elektroninėms cigaretėms

28 rugpjūčio
08:39 2019
Elektroninė cigaretė - veipas

REUTERS

JAV medikai susidūrė su nauja nežinoma liga, pažeidusia apie 200 gyventojų iš 16 valstijų. Tarp susirgimo simptomų – problemos su kvėpavimu, skausmai krūtinėje, kai kurie pacientai skundžiasi šaltkrėčiu, kosuliu ir vėmimu. Ištyrus ligonius gydytojai neaptiko kažkokių infekcijos sukėlėjų ar organizmo apnuodijimo požymių.

Penktadienį Ilinojaus valdininkai pranešė apie pirmąją mirtį nuo šio susirgimo, rašo Tech Crunch portalas. Vietos visuomenės sveikatos apsaugos departamentas (CDC) pranešė, jog vyriškis buvo paguldytas į ligoninę su sunkiais respiratorinės sistemos simptomais po to, kai parūkė elektroninę cigaretę.

Kol kas gydytojai nėra įsitikinę, jog liga susijusi būtent su „veipais“, tačiau vienintelis visus susirgusius pacientus siejantis faktorius, neskaitant simptomatikos, yra tai, jog jie visi yra rūkantys elektronines cigaretes, rašo portalas.

„Susirgimo sunkumas kelia nerimą, ir mes turime suprasti, jog elektroninių cigarečių naudojimas ir veipingas gali būti pavojingi“, – teigia laikinoji CDC direktorė Ileana Arias

Pasak medikų, susirgimas gali būti susijęs kaip tiesiogiai su pačių elektroninių cigarečių sąranga, taip ir su medžiagomis, kurias žmogus įkvepia rūkydamas.

Kai kurie specialistai susirgimo priežastimi laiko medžiagas, kurių pridedama į savadarbius mišinius.

Pavyzdžiui, amerikiečių veipingo asociacijos vadovas Gregory Conley apkaltino gydytojus ir žiniasklaidą išpučiant kampaniją prieš elektronines cigaretes su nikotinu. Jo nuomone, dauguma pacientų, tikėtina, „rūkė veipus su kanapėmis ar sintetiniais narkotikais“.

Kaip jūs galite suprasti, visi dalyvaujantys asmenys vis dar yra informacijos rinkimo stadijoje, tačiau, panašu, jog tai pakankamai rimta, jei jie laikė reikalingu paskelbti šį pranešimą. Tuo tarpu CDC prašo gydytojų pranešti apie atvejus, kurie, jų manymu, gali būti su tuo susiję.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 618

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kalkuliatorius intelekto neturi....

JAV

Poreikis metams virš 770 tonų, o per šiuos metus pasigamins iki tonos. Kiek reikės metų...

Pagaliau baigiasi Nigerio okupacija....

Iš tiesų sakau jums, kad religijos (ne tik islamas ir krikščionybė) yra tobulas žmonių zombinimo...

Kuo skiriasi KGB/VSD nuo p..dos? Ogi niekuo. Vienas "neteisingas" judesys liežuviu ir tu jau subinėj!!!...

Konservatorių vykdomas manau korupcinis sandėris ir perleidimas mūsų krašto gynybos į privačias užsienio karo pramoninkų...

Manau, kad Anušauskas atsistatydino todėl, kad nesutiko su kažkokios milžinės karo kompanijos (kurios jis neįvardijo),...